Kent Haberleri

EYT'liye BES detayları netleşti! Kampanyalar peş peşe geldi! İkinci emeklilik fırsatı...

EYT düzenlemesinin onaylanmasıyla yeni detaylar gelmeye devam ediyor. BES sistemi ile ikinci emekli maaşı ya da toplu para  alma fırsatı bulunuyor işte detaylar...Düzenlemenin onaylanmasından sonra konu hakkında detaylar belli olmaya başladı

EYT düzenlemesi kapsamında milyonlarca prim ve yıl koşulunu dolduran vatandaşlar emeklilik hakkını kazandı. Düzenlemenin onaylanmasından sonra konu hakkında detaylar belli olmaya başladı.

Tamamlanan şartlarla bu sayı daha da artacak. Yaklaşık 4.7 milyon kişi EYT düzenlemesiyle emeklilik imkanı alacak.

İşte, EYT düzenlemesi ile BES siteminin merak edilen detayları...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, çok sayıda vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesi kapsamında prim ve yıl şartını tamamlayan 1.8 milyonu aşkın kişi emekli aylığı başvuru gerçekleştirdi. Şartlar tamamlandıkça bu sayı daha da artacak.

Yaklaşık 4.7 milyon kişi EYT düzenlemesiyle emeklilik imkanına erişecek.

EYT düzenlemesiyle emekli olanların bir bölümü çalışma hayatına kaldığı yerden devam ederken kıdem tazminatını, emekli aylığını değerlendirmek için planlar yapıyor.

KAMPANYALAR HIZ ALDI!

Birikimini değerlendirmek ya da birikim yapmak, isteyen EYT'liler için seçeneklerden biri de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES). Bankalar ve emeklilik şirketleri, bu sebeple EYT'lileri hedefine aldı.

EYT'lileri kapsayan BES kampanyaları peş peşe geldi. Kampanyalar kapsamında BES'e dahil olan EYT'lilere kimi şirketler ek katkı payı veriyor kimileri de ücretsiz hizmetler ve indirimler sağlanıyor.

BES İLE NE ZAMAN EMEKLİ OLUNUYOR?

Bireysel Emeklilik Sistemi ile EYT'lilere ikinci emeklilik imkanı sağlanıyor. Emeklilik için de 10 yıl-56 yaş şartını tamamlamak gerekiyor.

Söz konusu koşullar sağlandığında kişi kendi birikiminin yanında devlet katkısının da tamamını alabiliyor. Bunu isterse ikinci emekli aylığı isterse toplu para şeklinde alabiliyor.

NE KADAR BİRİKİM SAĞLANIYOR?

Şöyle; 46 yaşında sisteme giren ve her ay 1.000 TL yatıran vatandaş bu tutarda hiç artış yapmadan aynı tutarı 10 sene boyunca biriktirdiğinde tahmini hesaplamalara göre 56 yaşında emekli olurken devlet katkısı dahil birikimi dahil yaklaşık 201 bin TL oluyor ve isterse bu paranın tamamını alarak sistemden çekebiliyor.

10 seneden yatırdığı 120 bin TL'ye karşılık emekli olduğunda 201 bin TL alabiliyor.

Altın almalı mıyım, beklemeliyim? İslam Memiş o rakamı işaret ederek uyardı! Bunu yapmayan bin pişman olacak

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!