28 / 04 / 2024

Eyüboğlu ailesinde miras kavgası!

Eyüboğlu ailesinde miras kavgası!

Eyüboğlu grubunun ortakları mallarını paylaşmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemede, ortaklığın sonlandırılması için 4 şirketin paylarına düşen miktarın verilmesi istendi....



Demir çelik sektörünün önemli isimlerin Eyüboğlu grubunun ortakları mal paylaşımı için mahkemenin yolunu tuttu. Ortaklığı sonlandırılması için 4 şirketin tasfiyesi istendi, mahkeme 650 milyon lira cirolu bir şirket için tasfiye kararı verdi. ‘Şirketlerin içi boşaltıldı’ iddiasıyla açılan davada ise mahkeme kardeşlere para cezası verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; uzlaşmazlık Demir çelik, kağıt, inşaat, taşımacılık ve eğitim sektörlerinde çalışmalarına yoğunlaşan Eyüboğlu Ailesi’ne ait Epaş Grup’ta ayrılık süreci yaşanıyor. Ortaklar tarafından açılan davalara göre, Dursun Ali Eyüboğlu’nun (87) temelini attığı grubun ikinci ve üçüncü kuşak sahipleri birbirleri arasında ikiye bölünmüş durumda. Grubun ikinci kuşak yöneticilerinden Hamdi Cemalettin Eyüboğlu Aralık 2013 yılında vefat etti. Vefat eden Eyüboğlu’nun mirasçısı iki oğlu ile en küçük kardeşi Ahmet Hamdi Eyüboğlu, ‘yönetim hakkı elimizden alındı; şirket binalarına girmemize izin verilmiyor’ iddiası ile Dursun Ali Eyüboğlu’nun  iki çocuğu hakkında dava açtı. İki kardeş ile amcaları, yüzde 30 ile 40 arasında değişen oranlarda hissedarı oldukları şirketler için ilk olarak ortaklığın giderilmesini talep etti.  Dava dilekçelerinde ortaklar arasında güvenli bir iş ilişkisi kalmadığı belirtildi.

Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen bir davada karar çıktı. Mahkeme, yıllık 650 milyon lira ciroya sahip Eyüboğlu İnşaat Demir Çelik Ltd. Şti için malları paylaştırma kararı verdi. Gruba bağlı üç şirket için açılan tasfiye talepli dava ise devam ediyor. Tasfiyesi istenen şirketlerden Epaş Endüstri Mamulleri AŞ’nin 2015'de cirosu 3 milyar TL olarak kaydedildi.  Genel kurul kararlarının iptali için açılan davalarda ise, zaman zaman davacılar lehine, kimi zaman ise davalılar lehine kararlar çıktı.

'ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILIYOR'

Aile üyeleri arasında mal paylaşımına ilişkin davalar hala devam ederken, yeni bir kriz daha yaşandı. Hamdi Alaeddin Eyüboğlu (65) ile kardeşi Hamdi Kemalettin Eyüboğlu (57), diğer hissedarlardan ayrı üç şirket kurdu. Bu üç şirketin adresi ve faaliyet alanları da grup şirketleri ile aynı. Diğer ortaklar, ‘ortağı olduğumuz şirketlerin içi boşaltılıyor, müşteriler bu şirketlere kaydırılıyor’ diyerek mahkemenin yolunu tuttu. Savcılık başvurusunda ‘haksız rekabet’ suçunun işlendiği belirtti. Yürütülen soruşturma dahilinde ifade veren Hamdi Alaeddin Eyüboğlu ve Hamdi Kemalettin Eyüboğlu ise “Davacılar ile fikir ayrılığımız var; bu nedenle ayrı şirket kurduk. Kendileri ile anlaşamıyoruz. Ancak, onların ortak olduğu şirketlerin zararına bir durum yok” diye konuştu. Gebze 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki kardeşe ‘haksız rekabet’ten adli para cezası kesildi. Ceza ertelendi.

Rüstem Eyüboğlu ve Cenk Eyüboğlu'ndan yeni şirket!

 


Geri Dön