18 / 05 / 2024

Eyüp Belediye Binası otel olacak!

Eyüp Belediye Binası otel olacak!

Eyüp’teki en büyük sorunun konaklayacak yer sıkıntısı olduÄŸunu belirten BaÅŸkan Kavuncu “BÄ



Ne yazık ki konaklamak için ilçe dışına gitmek zorunda kalıyorlar ve bu da benim içimi acıtıyor” diyor

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, işadamı olarak başarılı bir geçmişe sahip. Çok ciddi yatırımlar yaparak iş dünyası içinde yer alan ve 2004 yılında kendisine ‘Dünya genç girişimci ödülü’ verilen Kavuncu, AK Parti’de siyaset yapmayı tercih ediyor ve 27 Mart seçimlerinde de Eyüp Belediye Başkanı oluyor. Siyaseti bir hizmet aracı olarak gören ve Eyüp’te de çok önemli dönüşümler yapmayı planlayan Belediye Başkanı Kavuncu, Eyüp’ün İstanbul’un çok tarihi ve merkezi bir yerinde bulunduğunu ve Haliç gibi kökleşmiş olan bazı sorunlarının çözülmesine rağmen, şehirde yapılacak çok çalışma olduğunu belirtiyor.

İLÇE MAHALLE MAHALLE ETÜD EDİLDİ

Eyüp Sultan Camii’nin restore edilmesi, Eyüp’ü tarihi manevi değerleriyle turizme açabilmek için gerekli konaklama tesislerinin yapılması için topyekün bir çalışma başlattı. Vatandaşları buna teşvik eden belediye, belediye binasını otel yapma kararı alarak, konuya öncülük de ediyor. Eyüp’ü mahalle mahalle etüd eden insan çeşitliliğine göre ve onların tercihlerine göre beklentileri karşılamaya çalışan belediye seçim öncesi girilemeyen mahallere ciddi çalışmalarla hizmet götürdü. Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Eyüp’teki tapu mülkiyet sorunlarına da el atıp ve bu konuda tüm ülkeyi kapsayan bir yasanın çıkmasına da ortam hazırladı. Eyüp Sultan Camii başta olmak üzere restorasyon çalışmaları, KUDEB Atölyesi, üst yapının yeraltına alınması, eğitimle ilgili çalışmalar, Rami Kışlası’nın ne olacağı gibi konuların yanısıra Ramazan ayı etkinlikleri ve ilk gün iftarını da soruyoruz Belediye Başkanı’na. İşte birinci ağızdan önemli konu başlıklarıyla Eyüp....

Sadece ziyaret değil kalınacak yer olacak

Konaklayacak yer sıkıntısı olan Eyüp’te sadece Halit Paşa Konağı var ve 6 aylık rezervasyonu da dolmuş durumda. Yeni yerine taşınacak olan belediye, eski binasını otel yapacak.

Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Eyüp’te yaptıkları en önemli çalışmanın konaklama sorununu çözmeye yönelik yaptıkları çalışmalar olduğunu anlattı. “Eyüp’ü oteller ve konaklama yerlerinin olduğu kalınabilecek bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz” diyen Başkan konuyla ilgili detayları şöyle açıklıyor: Şu anda merkezde bir tek Halit Paşa Konağı var, onun da 6 aylık rezervasyonu doldu. Vatandaşlarımızla toplanıyor ‘yerlerinizi yatırımcıya açın’ anlamında onları yönlendiriyorum. Böylelikle yatak kapasitesi arttıkça kalacak insan sayısı da artacaktır. Anadolu’dan Eyüp’e, Eyüp Sultan’da namaz kılmak için her gün ciddi anlamda ziyaretçi geliyor.

BELEDÄ°YE BÄ°NASI OTEL OLACAK

Malezya’dan 8 kişilik bir aile Eyüp’e gelmiş. Eyüp Sultan’da sabah namazı kılmışlar, burada konaklamak istiyorlar ama kalacak yer yok. Kalmak için ilçe dışına gitmek zorunda kalıyor, bu da benim canımı acıtıyor. Eyüp Meydanı’na yakın bir arazide yeni bir belediye binası yapmayı planlayan Kavuncu, bunun ihale aşamasında olduğunu söyledi. Belediye binasının da uluslararası bir işletmeye ihale ile verilerek otel olması planlanıyor. Kavuncu bu çalışmanın amacını ise şu sözlerle açıkladı: Eyüp’te 4-5 yıldızlı otellere ihtiyaç var. Feshane burada Haliçimiz burada Sütlüce Kongre Merkezi karşmızda, orada hergün etkinlikler yapılıyor. Burası ulaşımın en rahat olduğu yer. Bir Eyüplü olarak şehrin daha fazla harekete geçilmesi için, kaynak sağlanabilmesi için, bu tür çalışmaların yapılması lazım.

Eyüp Sultan Camii imece usulü yapılacak

Eyüp Belediyesi yaptığı çalışmalarda şehrin gerçek dokusunun ortaya çıkmasını ve doğru algılanmasını amaç ediniyor. Amcazade Vakfı’na ait çok güzel bir yerde bu kapsamda çalışmalar sürüyor. “Buraları da şehre bir ana unsur olarak katmak ve ekinlik noktası haline getirmek istiyoruz” diyen Kavuncu, Eyüp Sultan Camii’nin de aralarında bulunduğu bazı restorasyon çalışmalarından söz edip “Mehteran Camisi’ni de Mehteran Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Vakıflarla çalışmalar yapıyoruz. Meydanda çevre düzenlemesi yapıyoruz. Caminin restorasyonu vakıflar yapıyordu. Restorasyon işini belediye olarak biz aldık.

Esnaf ile toplandık ve onlara belediye restorasyonu yapabilir ancak ‘gelin cami beraber ihya edelim, restorasyonu birlikte yapalım’ dedik. İstedik ki Eyüp Sultan Camii’nin restorasyonuna herkes bir tuğla koysun. Oradaki manevi hazzı tüm esnafla paylaştık onlarda buna razı oldu. Amacımız tarihi dokuyu ortaya çıkarmak modern bakış açısıyla geçmişi temiz ve ihya edilmiş bir şekilde yaşatmak” diye konuştu.
Naziha Çakıroğlu/Star


Geri Dön