27 / 04 / 2024

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.



Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde 42.5 milyon Euro'luk yatırıma hazırlanıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu firma, hayata geçecek etil alkol tesisinde Türkiye’nin kolonya ihtiyacının 50 milyon litrelik kısmını karşılayacak. Paylaşılan bilgilere göre İnegöl’den Ankara’ya göç eden dede Eyüp Sabri Tuncer’in Samanpazarı’nda ilk dükkanını 1923 yılında açmasıyla birlikte 3 kuşak önce faaliyetlerine başlamış olan Eyüp Sabri Tuncer, bir süre sonra bu dükkânı Anafartalar Caddesi’ndeki bugün hâlâ açık olan yerine taşınıyor.

Konu ile ilgil olarak aktarılan bilgilere göre öngörüsü ve vizyonuyla hep dikkat çeken Tuncer’in işlerini devralmış olan Sabahattin Tuncer yurt dışı ile yaptığı yazışmalar ve araştırmalar sonucunda ilk yerli esansı üreterek, kolonyanın esansını elde ediyor. Böylelikle esansı ülkemizde üretilen ilk yerli kolonyayı da piyasaya sunuyor

TOPLAM 74 ÜLKEYE İHRACAT

Verilen bilgilere göre Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan hikayesi babadan oğula süren Eyüp Sabri Tuncer, 100. senesinde Türkiye’nin koku markası olarak ailenin 3. kuşak temsilcisi Hasan Engin Tuncer tarafından yönetiliyor.

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel imzalı habere göre 2023'te artık Türkiye'nin her bölgesine ulaşmış, kozmetikten kişisel bakıma 650'ye varan ürün çeşidi ile toplamda 74 ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak yer aldıklarını dile getiren Hasan Engin Tuncer, ihracat gerçekleştirdikleri ülkelerinin başında Rusya, ABD ile Avrupa ülkeleri geldiğini dile getirdi. Yaptığı açıklamada Çin, Hong Kong, Singapur, Afrika ülkelerine de ihracat gerçekleştirdiklerini dile getiren Tuncer, tüm ülkelere yalnızca Eyüp Sabri Tuncer markasıyla ürünler gittiğini, başka marka adı ile satılmadığını dile getirdi.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro luk yatırım!

650 ÇEŞİT ÜRÜN

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2. yüzyıla adım atan bir marka olduklarına değinen Tuncer, son dönemlerde insanlara, topluma ve çevreye faydalı ürünler ürettiklerini söyledi. Açıklamasında gelecek dönemlerde ihracatı artırmayı ve cirodaki paylarını yüzde 50'ye ulaştırmayı planladıklarını dile getiren Tuncer, Balıkesir’de hayata geçecek etil alkol tesisinde Türkiye’nin kolonya ihtiyacının 50 milyon litresini karşılayacaklarını söyledi. Tuncer ayrıca Türkiye’nin yıllık etil alkol ihtiyacının 250 milyon litre olduğunu da kaydetti.

Açıklamasında köklü bir kolonya markası olarak bilinmelerinin ve tüm dünyayı etkisi altın alan pandemide kolonya satışlarının artmasının markanın satış grafiğini yukarıya taşıdığına değinen Tuncer, fakat 100 yılda markalarının kişisel bakım ürünleriyle de ön plana çıkmaya devam ettiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada kolonya satışlarının toplam satışları içerisinde yüzde 35 pay aldığına değinen Tuncer, "Doğal içeriklerle hazırlanmış olan el ve vücut losyonu, sıvı sabun, diş macunu, ödüllü saç toniği, duş jelleri, peeling, şampuan, ev temizliği gibi 650'den fazla ürün üretiyoruz. Ayrıca sektörde ilk vegan sertifikasını alan marka olma özelliği taşıyoruz’’ dedi.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Mersin’de bir fabrika satılacak! İhale tarihi 17 Kasım!


Geri Dön