27 / 04 / 2024

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

İBB tarafından gerçekleşen Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı yıkımları yeniden durduruldu.




İBB’nin Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı’nı yıkım işini daha önce 30 gün durduran İstanbul 5. İdare Mahkemesi, önceki gün 10 gün süreyle yıkım işlemini durdurma kararı aldı.

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre;  İstanbul 5. İdare Mahkemesi, parkın yıkım işlemine yönelik verdiği 30 günlük durdurma kararının ardından bugün tekrar bir araya geldi. Mahkeme, parkın yıkım işlemini, ara karar verilene kadar durdurdu aldı. Ek olarak karar süresi 10 gün olarak kararlaştırıldı. Bu süre içerisinde davalı İBB ve KİPTAŞ yönetiminin mahkemeye cevap vermesi talep etti. İBB yönetiminin, mahkemenin kendisine yönelttiği sorulara cevap vermemesi durumunda da mevcut bilgi ve belgelere göre karar verileceği açıklandı.

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

Gençlik Parkı'nın yıkımına yönelik konu İBB Meclisi'nin AK Partili Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz tarafından İBB Meclisi'nin gündemine taşındı. Gürbüz "İBB yönetimi bu alanda söz konusu projeyi uygulamak için hak sahibi vatandaşlarımızı oradan tahliye ederken son derece rencide etmiştir" ifadelerini kullandı. Gürbüz bu kapsamda İBB başkanlık makamının yazılı olarak cevap vermesi üzerine bazı soruları da gündeme getirdi. 2019 yılından önce KİPTAŞ tarafından hazırlanan projede hak sahiplerini mağdur etmeden dairelerin verildiğini ve metrekarelerin birebir tuttuğunu belirten Gürbüz, "İBB yönetimi nasıl bir hesaplama yaptı ki parkın ve deprem toplanma alanlarının yıkılmasına ihtiyaç duymuştur?" şeklinde konuştu.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!


Geri Dön