28 / 04 / 2024

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 



Eyüpsultan'da saçak parseller şeklinde isimlendirilen Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde yer alan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla sürüyor. 

46 siteyi kapsayan dönüşüm projesi kapsamında, 36 senelik geçmişe sahip Öğretmenler Sitesi, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşmuş olacak.

Eyüpsultan ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; daha önce temeli atılan ve kaba inşaatları süren Didem Sitesi ve Maliye Blokları'ndan sonra Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Öğretmenler Sitesi’nde de yerinde dönüşüme start verildi. Bu şekilde planlanan 6 bin 500 birimin toplamda 521'i dönüştürülmüş olacak.

Bu çerçevede yıkım çalışmaları bitirilen Öğretmenler Sitesi’nde, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak, müteahhit firma yetkilileri ve kat maliklerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Eyüpsultan ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, düzenlenen temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu ve göreve geldiklerinden bu güne kadar 4 bin binanın yıkımına, 17 bin yeni dairenin yapımına vesile olduklarını belirtti. 

Açıklamasında "Anahtar teslimini gerçekleştirdiklerimiz var, yakın zamanda anahtar teslimi yapacaklarımız bulunuyor. Biz bu konuda kararlıyız, gelecek dönemde de depreme karşı sağlıklı binalar yapacağız. Biz rantsal dönüşüm değil, depremsel dönüşüm hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullanan Deniz Köken, yakın zamanda  TOKİ  ile İslambey’de temel atılacağına dikkat çekti. Burada da bir çalışma olduğunu dile getiren Köken, 350 konutın yıkıldığına, yerine 550 konutun yapılacağına vurgu yaptı. 

Köken, konuya ilişkin açıklamasını "Bundan sonra bu bölgeyi daha yaşanabilir, daha kullanılabilir şekle getirmemiz gerek. Burası cazibe merkezi olacak. Bir afet meydana geldiğinde ben başsağlığına değil geçmiş olsuna gitmek istiyorum. Başımıza üzücü olaylar gelmesin diye elimizden geleni yapıyoruz" diyerek tamamladı. 

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

Altın düşüyor! Yatırımcılara alım fırsatı doğdu! Altın fiyatları bugün kaç TL? 8 Şubat 2024 altın fiyatları


Geri Dön