Genel

Eyüp'te 330 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Eyüp/İstanbul 2.İcra, İstanbul ili, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Köyü, Davutpaşa Mevkiinde gayrimenkulü satıyor. Toplam bedeli 330 bin olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 21 Haziran 2011 günü saat:15.00 ’den 15.15 ’e kadar, Eyüp 2.1cra Müdürlüğünde   açık

Eyüp/İstanbul 2.İcra dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. EYÜP/İSTANBUL 2.İCRA DAİRESİ  
2011/96 TLMAT  

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Köyü, Davutpaşa Mevkiinde kain, 1 pafta, 141 parsef sayılı 1.080,00 m2 miktarl) BAHçE vasıflı taşınmazda, 60/108 hissesinin MALİYE HAZİNESİ ve 48/108 hissesinin de NESİM FUNES adına kayıtlı olup, Nesim Funes hissesi açık artırma suretiyle satışa çıkartılmıştır.  

İMAR DURUMU ; Eyüp Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün 26.01.2011 tarih ve 90-649 sayılı yazısında; Eyüp ilçesi, Kemerburgaz, Davutpaşa Mevkii, 141 parsel sayılı yerin 18.12.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Davutpaşa Mevkii Uygulama İmar Planında, bir kısmı dere koruma alanında, bir kısmı E-.0.25, Hmax:6,50 m yapılanmalı konut afanmda kaldığı , söz konusu  parselin imar yoluna mahreci bulunmadığı bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU: Kemerburgaz Köyü, MÜ®thatpaşa Mahallesinde, Selanik Bulvarından ayrılan Davutpaşa caddesi özerinden, kavşaktan yaklaşık 500 m sonra sağdan ayrılan Kızılağaç  sokağı ile ulaşılan bölgede, yeni inşaatı devam eden PASİFİK
KONUTLARI adı Ü®le bilinen sitenin karşı İstikametinde, sağ tarafta derenin karşı yakasında konumlanan, 141 parselde mahallen  yapılan   incelemede;   1.080,00 m2   miktarlı taşınmaz tapu   kaydında   BAHçE vasıflı gözükmektedir. Fiilen yapılan gözlemde de taşınmazın ekili olmadığı otlak vasıflı olurken  kuzey doğusunda makilik ve orman alanın yer aldığı, batısından da dere geçtiği, yolla  bağlantısının olmadığı gözlenmiştir. Ancak yola 60 m2 mesafede konumlanırken, yine villa tarzı yapılaşmaların olduğu alana d » yaklaşık 70 m2 mesafede ve Davutpaşa Caddesine yaklaşık 300 m mesafelidir. Taşınmazın yakın çevresi yüksek gelir gruplarının tercih ettiği  yaşam alanları ile çevrili olup bölge kamu hizmetlerinden yararlanırken, köy merkezinden  Belediye otobüsleri, minibüs gibi toplu ulaşım araçları ile ulaşım imkanları müsait olup yine özel vatılar ailede Tem otoyolu ile bağlantılı Devlet yolu üzerinden ulaşımı müsaittir.  

MUHAMMEN DEĞERİ: 330.000,00 TL  

SATIşž şžARTLARI:  

1-  Birinci Satışı: 21.06.2011 günü saat:15:00'den 15:15te kadar, Eyüp 2.1cra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ro ve rüçhanlt alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, ikinci Satışı: 01.07.2011 günü aynı saatlerde ve aynı yerde İkinci artırmaya çıkarılacaktır. Buarttrmadada bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundar başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.  

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya  bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız, kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, Mevzuatın belirlediği oranda ihale damga vergisi, kalma değer vergisi, tapu alım harcı ve  masraflar, tahliye ve teslim masrafları satın alana ait olacaktır, Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borcu ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça  paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.  

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütesellileri mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa
öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihÜ®nden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve rnünderecatınt kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/96 tat. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste-tebügat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de İşbu satış İlanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur, 02/05/2011
(Idf.K. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak fıaikkt sahipleri de dahildir.
Yönetmelik örnek No:27

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com