Genel

Eyüp'te icradan 220 bin TL'ye satılık konut!

Eyüp 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 578 ada, 10 parselde yer alan 294 metrekare 15 kapı numaralı apartman içerisinde 1. kat 3 nolu konutu satışa sunuyor

Eyüp 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

EYÜP 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

2010/1258 Tal.

Bir boktan dolayı satılmasına karar verilen Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 578 ada, 10 parsel sayılı; 294.66 m2 miktarlı "arsa"nın kat irtifakı tesisine göre; 1. Normal Kat, (3) bağımsız bölüm numaralı, "MESKEN"e kat irtifaklı 32/300 arsa payının tamamının açık arttırma ile satışa çıkartılmıştır.

Ana Gayrimenkulun Hali Hazır durumu ve nitelikleri: "Daire"nin bulunduğu (15) kapı numaralı apartman; betonarme karkas ve bitişik nizam tarzda inşa edilmiş bir binadır. 1 Bodrum, 1 Zemin, 3 Normal kat ve çatı arası piyesinden müteşekkildir. Yeni bir bina olup, 2008/2334 sayılı projesi de incelenmiştir. Bodrum katta binaya ait sığınak ve zemin kattaki dükkanlara ait depolar bulunmaktadır. Zemin katta (1) ve (2) bağımsız bölüm numaralı depolu dükkanlar, 1. normal katta (3) ve (4) bağımsız bölüm numaralı meskenler, 2. normal katta (5) ve (6) bağımsız bölüm numaralı meskenler, 3. normal katta da (7) ve (8) bağımsız bölüm numaralı çatı arası piyesli meskenler bulunmakta olup, bina toplamda 8 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Çatısı kiremit örtülüdür. Katlar arası geçiş hem asansörle hem merdivenle sağlanmaktadır. Bina giriş kapısı camekanlı, ferforje demir doğramadır. Bina içi koridorlar ve katlar arası geçiş merdivenleri granit mermer kaplamadır. Yine binanın zemin kat seviyesindeki ön cephe kaplamaları granit mermer kaplamadır. Binanın ısınma sistemi doğalgazlıdır. Ancak hangi dairelerin doğalgaz kullanıp kullanmadığı hususu irdelenmemiştir. Merdiven korkulukları paslanmaz alüminyum doğramadır. Binanın dış cepheleri kısmen sıvalı ve boyalı, kısmen de yalıtımlı-izolasyonlu dış cephe kaplama malzemesi ile kaplanmış, hoş bir görünüm elde edilmiştir. Binanın yapımında kullanılan malzeme ve işçilik durumu kalitelidir. Her türlü altyapı hizmetinden istifade etmektedir.

BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN ÖZELLİKLERİ: Satışa konu olan (3) bağımsız bölüm numaralı "Mesken"; Alibeyköy Emniyettepe Mahallesi, 578 ada, 10 parsel sayılı taşınmazdaki betonarme karkas tarzda inşa edilmiş binanın, 1. normal katında, kata merdivenlerden veya asansörle çıkıldığında sağda kalan, fiiliyatta (2) kapı numarasını alan dairesidir. işyeri olarak mal sahibi tarafından kullanıldığı ifade edilmiştir. Daire giriş kapısı çelik kapıdır. Dairede alarm sistemi bulunmaktadır, inceleme günü kapalı olduğundan İçerisi gezilememiş ancak komşulardan edinilen bilgi ve projesindeki duruma göre değerleme yapılacaktır. 2008/2334 sayılı projesine göre; 1 antre, 1 salon, 3 oda, 1 mutfak, 1 balkon, 1 banyo ve 1 wc piyeslerinden oluşmaktadır. Salon ve odalarda yer döşemelerinin laminant parke, duvarların sıvalı ve boyalı olduğu ifade edilmiştir. Banyo ve WC piyeslerinde ıslak hacimlerin seramik kaplama olduğu ifade edilmiştir. Mutfakta yer döşemelerinin seramik kaplama olduğu ve mutfak dolaplarının bulunduğu ifade edilmiştir. Tüm pencere doğramaları ahşap görünümlü pimapen muadili PVC doğrama olup, iç kapıların Amerikan panel kapı olduğu ifade edilmiştir. Isınma sistemi doğalgazlı, kombili ve peteklidir. Projesine göre; dairenin kullanım alanı 99.97 m2 olmaktadır. 32/300 arsa payının taşınmazın arsasında tekabül ettiği miktarda 31.43 m2'dir.

İmar durumu: Eyüp Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 15.03.2010 tarih, 1009-1891 sayılı yazısından; Eyüp ilçesi, Alibeyköy Mahallesi, 578 ada, 10 parsel sayılı taşınmazın 19.03.2005 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Alibeyköy Uygulama imar Plannıda Max. TAKS: 0.65, Hmax.: 12,50 m (4 kat) yapılanmalı "T1" "TİCARET+KONUT" alanında kaldığı" anlaşılmıştır.

Kıymeti: Satışı yapılacak olan Eyüp ilçesi, Ali-beyköy Mahallesi, 578 ada, 10 parsel sayılı, 294.66m2 miktarlı taşınmazdaki 32/300 arsa paylı, 1 Normal Kat, (3) bağımsız bölüm numaralı, "MESKEN'In tamamına 220.000.00 TL- (-İKİYÜZ YİRMİ BİN-)-TL Kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Gayrimenkullerin birinci açık arttırması 15/03/2011 günü 10.00-10.10 saatleri arasında, Eyüp 1. icra Müdürlüğünde yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ni ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının toplamını ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere arttırma on gün daha uzatılarak onuncu gün olan 25/03/2011 günü Eyüp 1. icra Müdürlüğünde yukarıdaki saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacak ve artırma ilanında gösterilen müddet sonunda ençok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'nı bulması, satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı İstediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, resmi tapu satım harcı, gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir, ihale pulu, tapu alım harç ve masraf¬ları, Katma Değer Vergisi (KDV), tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Eyüp 1. icra Müdürlüğünün 2010/1258 Tal. sayılı dosya numarasıyla başvurmaları ilan olunur.

7- Satış ilanı ilgililerin adresine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
www.bik.qov.tr


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com