27 / 07 / 2024

F1'de ikinci yarış, adliyede olacak!

F1'de ikinci yarış, adliyede olacak!

İstanbul Ticaret Odası(İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) ortak olduğu Formula İstanbul Yatırım AŞ(FİYAŞ) hakkında iflas davası açıldı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olarak kabul edilen Formula1'in(F1) Türkiye'deki beşinci organizasyonu bu  haftasonu gerçekleştirilecek. Ne var ki; bu yarışın Türkiye'de gerçekleşmesine önayak olan Formula İstanbul Yatırım AŞ'yi(FİYAŞ)  F1 yarışları sonrası zorlu bir yarış daha bekliyor. F1 yarışları ile bilet batışlarını organize etmek için kurulan ve 3 Nisan 2008 tarihinde FİYAŞ bünyesine katılan Motor Sporları ve Organizasyon AŞ'nin (MSO) 145 bin Euro tutarındaki borcu nedeniyle FİYAŞ hakkında İstanbul 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2 Mart 2009 tarihinde iflas davası açıldı. F1 pisti ve işletmelerinin sahibi olan FİYAŞ olan yüzde 37.5'er oranındaki hissesi İstanbul Ticaret Odası(İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ortaklığı ile 2003'te faaliyete başladı. Şirketin geri kalan yüzde 15 oranındaki hissesi İstanbul Büşükşehir  Blediyesi'ne(İBB) ve yüzde 10 oranındaki hissesi ise İl Özel İdaresi'ne ait. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını İTO Başkanı Murat Yalçıntaş yapıyor. 
İlk duruşma 13 Temmuz'da FİYAŞ aleyhine dava açan şirket ise 2006 yılında MSO'ya verdiği servis hizmetleri karşılığında 145 bin Euro tutarındaki alacağını tahsil edemeyen Londra merkezli Kigema Sport Organisation Ltd(KSO). Taraflar arasındaki bu konudaki ilk duruşma 13 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilecek.
KSO'nun ismini açıklamak istemeyen avukatı, MSO'ya 2006 yılında verdikleri servis hizmetlerinin karşılığını bugüne kadar alamadıklarını belirterek bu konuda şu bilgileri verdi:
" MSO, daha sonra FİYAŞ bünyesine katıldı. Dolayısıyla hukuki olarak MSO'nun tüm borç ve alacaklarından bu sefer FİYAŞ sorumlu oldu. Bizde FİYAŞ hakkında 28 Ocak 2009 tarihinde 14'üncü İcra Dairesi'nde iflas takibi başlattık. Karşı taraf buna itiraz etti. Sonuç alamayınca da 2 Mart 2009 tarihinde şirket hakkında iflas davası açtık."

Okhan Şentürk


Geri Dön