Ticari

Faber-Castell, sürdürülebilir kalkınmanın resmi sponsoru oldu!

Dünyaca ünlü yazım ve çizim gereçleri markası Faber-Castell, en önemli marka yapıtaşlarından biri olan sosyal ve çevre sorumluluğunu pekiştirerek, Rio de Janerio’da gerçekleşen ve dünyanın en büyük sürdürülebilirlik etkinliği olan Rio +20’nin resmi tedari


1992 yılında Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio’da gerçekleşen ve sürdürülebilirlik konusundaki en büyük organizasyon olan Rio Dünya Zirvesi’nden sonra bu yıl da Rio +20 - Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı gerçekleşti.  Her iki konferansa da sponsor olan Faber-Castell, 

13-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Rio +20  için  temin ettiği 70.000 adet çevreci kalemle konferansın resmi tedarik sponsoru oldu. Böylece Faber-Castell, bu sponsorlukla sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının arkasında durduğunu bir kez daha gösterdi. 


Dünyada tekrar ormanlaştırılmış bölgelerdeki ağaçlardan üretilen ahşap kasalı kalemlerin en büyük üreticisi olan Faber-Castell, aynı zamanda Konferans kapsamında 15 Haziran’da düzenlenen İş ve Biyolojik Çeşitlilik Atölyesi’nin (Business and Biopersity Workshop) de sponsoru oldu. Etkinlik kapsamında Faber-Castell Brezilya Ağaç ve Ahşap Bölümü Müdürü Jairo Cantarelli tarafından "Tedarik Zinciri ve Biyolojik Çeşitlilik " başlıklı panelde bir sunum yapıldı. 


Faber-Castell’in de imzalamış olduğu Almanya Çevre Bakanlığı Biyolojik Çeşitlilik Programı ile ilgili atölyede Cantarelli bu sözleşmenin genel olarak biyolojik çeşitliliği savunduğunu ve programa katılan şirketlerin çevre üzerindeki etkilerini planladığını dile getirdi. Bu konuda Faber-Castell’in etkinliklerini değerlendiren Cantarelli "Faber-Castell’de kalemlerin üretiminde kullanılan ana ham madde ağaçtır, yeniden ormanlaştırılmış alanlarda mevcut olan fauna ve floranın ve şirketin malvarlığının korunması ile gelişmekte olan üretim süreçleri dengelenmektedir. Bunun kanıtlarından biri de Faber-Castell’in Brezilya’da bulunan orman parklarında 500’ün üzerinde farklı hayvan türünün yaşıyor olmasıdır" şeklinde konuştu.


Faber-Castell’in sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının Türkiye standartlarında da eksiksiz olarak uygulandığının altını çizen Adel Kalemcilik Pazarlama Direktörü Ayşe Kırımlı şöyle konuştu:


Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’ de orman alanlar konusunda çok önemli adımlar atılmalıdır. Her sektörden şirketin önemle sahip çıkması gereken global bir konu olan çevresel sürdürülebilirlik konusunda biz de önemli projeler geliştirerek, deteğimizi göstereceğiz. Önümüzdeki dönemde güçlendirerek arttıracağımız projelerimizin her alandan şirkete örnek teşkil etmesi için elimizden geleni yapacağız.



Çevre sorumluluğu


Rio +20 için kılavuzluk eden ilke olan sürdürülebilir kalkınma, 250’yi aşkın yıldır faaliyette olan Faber-Castell’in çok önemli yapıtaşlarından bir tanesidir. Faber-Castell’in farklı iş kollarının çevreye karşı sorumluluğu üretim ve dağıtımın her aşamasında varlığını göstermektedir. Faber-Castell 1980’li yıllardan itibaren üretiminin çok büyük bir kısmını yeniden ormanlaştırılan alanlardaki ağaçlar ile gerçekleştirmeye başladı. 


Gerçekleştirdiği en büyük projesi ile Faber-Castell, Brezilya’nın Prata şehrindeki 9.600 hektarlık bölümü 11 orman parkına bölerek, 2600 hektarlık kısmını kalıcı koruma için rezerve ederek, 6.700 hektarına da ormanlaşması en kolay ağaçlardan biri olan Pinus caribaea ekerek sürdürülebilirlik konusundaki projelerini zirveye taşıdı. Bu öncülüğü ile Faber-Castell Brezilya, São Carlos (SP) şehrinde bulunan EcoLápis fabrikası ve yılda 1.9 milyar birim üretimi ile dünyanın en büyük çevreci kalem üreticisi unvanına sahip oldu. 1999 yılında Prata projesi, orman yönetimi alanında uluslararası bir lider olan FSC’nin (Orman İdare Konseyi) onayını almış ve geçtiğimiz günlerde Faber-Castell EcoLápis de FSC tarafından onaylanmıştır.


2004 yılında Faber-Castell, ISO 14001 sertifikası da almış ve bu sertifikasını 2010 yılında yenilemiştir. Son olarak şirket, önemli hedeflerinden bir diğerini daha gerçekleştirerek Faber-Castell tarafından üretilen kalemlerin %95’inde FSC onaylı ağaç kullanmaya başlamıştır. Şirketin ahşap kasalı diğer kalemleri ise yönetilebilir ormanlardan üretilmektedir.


Faber-Castell aynı zamanda insan hakları, işçi ilişkileri, çevre ve yolsuzluğun önlenmesi ile ilgili hususlarda da dünya genelinde kabul görmüş iş uygulamaları ve temel değerlerin uluslararası iş toplumuna kaydırıldığı BM inisiyatifi olan Global Compact–Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin de bir tarafıdır.