27 / 04 / 2024

Fabrika ve hanlar AVMye dönüşüyor

Fabrika ve hanlar AVMye dönüşüyor

AVM rüzgarı gayrimenkulde önemli dönüşüme yol açıyor. Artık niteliğini kaybeden hanlar ve fabrikalar yeni birer AVM oluyor. AVM rüzgarı, fabrika ve tarihi hanları bile dönüştürüyor



İzmirde satışa çıkan 120 yıllık tarihi hana otel ve AVMyapılabilecek. İkinci AVMatağına geçen Gülsan da Meysunun fabrikasından sonra Meybuzun arazisini de AVMye dönüştürüyor. Bundan önce de Samsunda tarihi tütün fabrikası, Mecidiyeköyde likör fabrikası, Avcılarda İnşa iplik fabrikası,Merterde Vakkonun fabrikası, Yenibosnadaki Altınyıldız fabrikası, Leventteki Roche ile Fako ilaç fabrikaları, İkitellide Edip İplik fabrikası gibi bir çok tesis, AVM projelerine dönüşmüştü.

GÜLSANDAN iKiNCi ATAK

MEYSUnun eski fabrikasını Meysu Outlete dönüşürken Gülsan, AVMde ikinci atağa geçti. Şirket Özelleştirmeden aldığı 11 bin metrekarelik Meybuzun arazisine de AVM yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, gayrimenkul sektörüne yaptıkları yatırım tutarının 40 milyon liranın üzerine çıktığını açıkladı. Öte yandan  İzmir  Gaziemirde yapımına iki yıl önce başlanan Optimum AVMnin inşaatı mühürlendi. Gaziemir Belediyesi, projedeki yüksekliği aştığı ve bazı kaçak yapıları olduğu gerekçesiyle 200 bin lira para cezası kesti ve inşaatı durdurdu.

TARİHİ ÇARŞI SATIŞA ÇIKTI

İZMİRin Tarihi Kemeraltı Çarşısındaki 120 yıllık geçmişe sahip tuhafiyecilerin faaliyet gösterdiği Arap Hanı, 60 milyon liraya satışa çıkarıldı. 3 bin 200 metrekarelik alana kurulu handa, butik otel ve alışveriş merkezi kurulmasına izin verilecek. 150 dükkanın bulunduğu handa tapunun tek parça olması ilgiyi artırırken, hana İstanbul ve Diyarbakırdan gayrimenkul şirketlerinin teklif götürdüğü öğrenildi. Arap Hanı Tuhafiyeciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Özkarabacak, 60 ortağı bulunan şirketin, hanın tek sahibi olduğunu söyledi. Bölgede Havuzlu Bey Çarşısına da başta Migros olmak üzere alışveriş devleri talip oldu.
Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön