Genel

Fabrikatör Yavuz Altay'ın Boğaz'daki yalısında gasp ve soygun!

İstanbul Üsküdar’daki Boğaz manzaralı lüks villada yaşayan fabrikatör Yavuz Altay (65), akşam saatlerinde işten eve döndükten sonra gasp ve soygun gerçekleşti

İstanbul Üsküdar’daki Boğaz manzaralı lüks villada yaşayan fabrikatör Yavuz Altay (65), akşam saatlerinde işten eve döndü. Altay, eşi Nilgün Altay (60) ile evin salonunda bir süre sohbet etti, ardından da dinlenmek için üst kattaki yatak odasına çıktı. Eşi ise salonda kaldı. Türkmenistanlı karı-koca Gülcühan Kandimova ve İkram Eresew’in çalıştığı çiftin villasına, ilerleyen saatlerde 3 soyguncu girdi. Ellerinde bıçak ve tabanca olan gaspçılar, önce Türkmen çifti etkisiz hale getirdi. Ardından da Nilgün Altay’ı alt kattaki tuvalete soktu ve burada el ile ayaklarını koli bandıyla bağladı. Üst kata çıkan gaspçılar, burada da Yavuz Altay ile Türkmen çifti bir odaya kilitleyip aynı şekilde bağladı.

Villadaki iki ayrı kasayı bularak içerisindeki 30 bin TL ile 200 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alan saldırganlar, evden çıkmadan önce de olayı saniye saniye kaydeden güvenlik kamerasını söktü. Yarım saat kaldıkları villadan çıkan gaspçılar izlerini kaybettirdi. Fabrikatör Altay, kendi çabalarıyla odanın camını kırarak yardım istedi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, evde incelemelerde bulundu. Polis, Altay çifti ile hizmetçilerine korku yaşatan saldırganların peşine düştü. Habertürk muhabirinin ulaştığı çift, konuyla ilgili açıklama yapmadı. Ancak çiftin gasbın yaşandığı lüks villayı satmaya karar verdiği öne sürüldü.

Engin BELLİ/Habertürk