Fadıl Akgündüz iflas etti: Jetpa Holding'te tasfiye süreci başladı!
JETPA Holding’ten alacağı bulunan on binlerce kişiden olan Yaşar Yeşildağ, bu senenin başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Jet Fadıl'ın 24 yıllık ve 62 milyon TL'lik sermayeli şirketi Jetpa'da tasfiye sürecine start verildi.
JETPA Holding’ten alacağı bulunan on binlerce kişiden olan Yaşar Yeşildağ, bu senenin başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeşildağ’ın avukatları iflas avansını ödedi. Mahkeme, ödemenin gerçekleştirilmesi amacıyla şirkete ilişkin depo kararı verdi. Fakat alınan karara karşın, söz konusu ödeme mahkemenin hesabına yapılmadı.
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz 8 Temmuz tarihinde yapılan 3’üncü duruşmada 24 sene önce kurulan 62 milyon Türk Lirası sermayeli şirketin iflas kararını aldı. Mahkemenin iflas kararı ardından şirketin tasfiye süreci başladı. Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü'nce sürdürülen tasfiye sebebiyle 27 Temmuz tarihinde şirketin Bağcılar Güneşli’deki adresine gidildi.
İcra memurları, çilingir yardımıyla kapısını açtıkları Jetpa Holding binasında yer alan malları tek tek tutanağa kaydetti. Şirket merkezindeki eşyalar tespit tutanağında kayıt altına alındı.
JETPA HOLDİNG ŞİRKETİNİN İÇİ BOŞALTILDI
Jetpa Holding A.Ş.’de yüzde 10 hissesi olan Sacit Duran, konuya ilişkin açıklamasında, “Ben de, on binlerce alacaklı gibi yıllardır payımı almaya çalışıyorum. İflasına karar verilen şirketin içi boş. Didim’de bulunan otel dahil bir çok değerli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası adına olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum. Böyle olduğu taktirde, alacaklılar paralarını alabilir” dedi. İflas kararı alınan şirketin yüzde 40 hissesi Fadıl Akgündüz’ünm, yüzde 10 hisse Sacit Duran’ın, kalan yüzde 50 hisse ise Almanya ve İsviçre’deki şirketlerin.
DOLANDIRICILIK DAVASI DEVAM EDİYOR
Para veren binlerce kişi dava üstüne dava açsa da umduklarını alamadı. 2003'te cezaevine giren Akgündüz, 15 ay tutuklu kalmasının ardından tahliye edildi. Akgündüz, 2010'da ise Bayrampaşa’da yer alan Caprice Gold isimli projeyle gündeme geldi. 7 yıldızlı tesis şeklinde tanıtılan projede devre mülk satışları gerçekleştirildi. 28 bini fazla kişiden 1,4 milyar Türk Lirası'na yakın para alındı. Bu proje de yarım bırakıldı. Akgündüz, Caprice Gold’un ardından Malpler’de de devre tatil satışı gerçekleştirdi. Bu proje için de toplamda 190 milyon dolar para aldı. 2015'te, yeğeni Salih Obut ile beraber tutuklanan Akgündüz, 2017 Mart'ta tahliye edildi. Akgündüz’ün ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiası ile yargılandığı dava devam ediyor. Akgündüz’ün 2 bin 443 seneye kadar hapsi isteniyor.
FADIL AKGÜNDÜZ SÜRÜCÜ KURSU İLE BAŞLADI
Akgündüz, bir dönem Proton otomobillerinin Türkiye distribütörlüğünü yaptı. Jet-Kent ismiyle konut yaptı. İstanbul, Ankara ve Antalya’da binlerce konut inşa edileceği duyuruldu.
Bu projelerin bir bölümü tamamlanırken, önemli bir bölümünde kazma daha atılmadı. Akgündüz’ün şöhreti de Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden aldığı 350 milyon Euro ile arttı. Akgündüz bu parayı, Siirt’te inşa edeceği otomobil fabrikası için topladığını belirtti. “İmza” adı verilen otomobil tanıtıldı fakat ne fabrika arazisi alındı ne bina inşa edildi.
Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davaya yeni erteleme!