Genel

Fadıl Akgündüz'ün şirketinin genel kurulunun yapılmadığı ortaya çıktı!

İstanbul Bayrampaşa’da devremülk pazarlayan, Siirtspor’a başkan olan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’ün şirketinin “9 Mart 2010” tarihinde gerçekleştirdiği genel kurulunun y

İstanbul Bayrampaşa’da devremülk pazarlayan, Siirtspor’a başkan olan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’ün şirketinin “9 Mart 2010” tarihinde gerçekleştirdiği ve bakanlık komiserinin de katıldığı belirtilen Jetpa Holding Anonim Şirketi’nin olağan genel kurulunun yapılmadığı ortaya çıktı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde duyurulan genel kurul adresine toplantı saatinde giden Beyoğlu 35. Noteri, Jetpa Genel Kurulu’nun yapılmadığını tutanakla belirledi.

Kamouoyunda “Jet Fadıl” olarak bilinen Jetpa Holding’in patronu Akgündüz, 2010 yılında ilginç bir genel kurula imza attı. Jetpa Holding’in 2009 yılına ait olağan genel kurul toplantısının 9 Mart 2010 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde duyurusu yapıldı. 7 Nisan 2010 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre de genel kurul toplantısının yapıldığı, “9 Mart 2010 tarihinde saat 14.30’da Evren Mah. Gülbahar Cad. 3/1 Sok. No: 28 Kat: 4 Güneşli-Bağcılar/İstanbul adresinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün 8 Mart 2010 tarih ve 12197 sayılı yazıları ile görevlendirilen bakanlık komiseri Ferit Öztürk gözetiminde toplanıldı” ifadeleriyle yer aldı. “İşbu tutanak toplantı mahallinde tutularak tarafımızca imza altına alındı” denilerek Ticaret Sicil Gazetesi’nde imza atan isimler şöyle sıralandı: “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Komiseri Ferit Öztürk, Divan Başkanı Memet Fadıl Akgündüz, Oy Toplayıcı Sadık Atasoy, Kâtip Nurullah Turşak.”

Jetpa’nın genel kurul toplantısının yapıldığı belirtilen tarihte ve saatte aynı adrese giden Beyoğlu 35. Noterliği ise genel kurulun yapılmadığını belirledi. Akgündüz’ün eski ortağı Sacit Duran’ın tespit talebiyle genel kurul adresine giden Beyoğlu 35. Noterliği yetkililerinin tutanağında şu ifadeler yer aldı: “4 No’lu bağımsız bölüm işyerine saat 14.23’te gelindi. Kapıyı görevlinin açmış olduğu görüldü ve içeri girildi. Görevli Mehmet Güler’in hazır bulunduğu anlaşıldı. Kendisine tespit isteyen vekilleri tarafından ‘yukarıda yazılı olağan genel kurul toplantısına katılmak üzere geldiklerini’ beyan ettiler. Mehmet Güler, ‘yukarıda yazılı ticaret sicil gazetesinden toplantının olacağını okuduğunu, 3 yıldır burada hiçbir olağan genel kurul toplantısının yapılmadığını’ söyledi. Saatin olağan genel kurul toplantısının başlangıç saati olan 14.30’u geçmesi beklenildi. Sonra etrafa bakıldı. Hükümet komiserinin ve hiçbir yönetim kurulu başkan veya üyelerinin, hiçbir şirket ortağının bulunmadığı keza hazirun cetveli ve gündem ifade eden yazıların duvarlarda bulunmadığı, hiçbir toplantı hazırlığının olmadığı tespit edildi.”
Cumhuriyet