Ulaşım

Fahiş fiyatlı bilet satışları mercek altında! Kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışlarına izin verilmeyeceğini kaydetti. Kurallara uymayanlara ceza kesileceği belirtildi.Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde şehir içi ve şehirler arası yollarda yolcu taşımacılığının ve trafik yoğunluğunun artacak olması sebebiyle denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kurban Bayramı'nda fahiş bilet satışlarına ve gündeme ilişkin  yazılı açıklama yaptı.

Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde şehir içi ve şehirler arası yollarda yolcu taşımacılığının ve trafik yoğunluğunun artacak olması sebebiyle denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti.

Denetimlerin Kurban Bayramı boyunca sürdürüleceğini belirten Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi alacakları tedbirler kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışına geçit verilmeyeceğini ve yetki belgesiz taşımacılığın önüne geçileceğini aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından konuya dair yapılan açıklamada da alınan tedbirlere yönelik bilgi verildi. İşte Bakanlık tarafından yapılan o açıklama...
 

Bu kapsamda, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Türkiye genelinde yol kenarlarında, yolcu terminallerinde ve kara yolları denetim istasyonlarında yolcu taşımaya mahsus araçları kapsayan çalışma başlatacak.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞACAK!

Biletsiz yolcu için 3 bin 584 Türk Lirası, fahiş fiyatlı bilet satışına 3 bin 584 Türk Lirası, yetki belgesiz taşımacılık yapan araç ve firmalara 7 bin 200 Türk Lirası, zamanında kalkmayan otobüslere 3 bin 584 Türk Lirası para cezası kesilecek.

BAYRAM TATİLİ DÜZENLEMESİ

Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) bağlı ekipler de Kurban Bayramı tatili sebebiyle trafik yoğunluğunun olacağını göz önüne alarak, sorumluluk bölgesindeki otoyollar, devlet ve il yollarında vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini kolaylaştırmak ve trafik kazalarını en aza indirmek için bazı tedbirler aldı.

Böylece, yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılan kesimlerde Kurban Bayramı tatili süresince zorunlu olmadıkça çalışmalar askıya alınacak böylece trafiğin etkilenmemesi sağlanacak.

Yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğü farklı sebeplerle yolun fiziki standardının düşük olduğu kesimlerin trafik işaretlemesi yapılırken daha önce bu esaslara göre yapılmış işaretlemeler de gözden geçirildi.

Bir bölümü kapatılmış, diğer bölümü iki yönlü trafiğe açık bölünmüş yollarda, kullanıcıların yanılgıya düşmemeleri için trafik işaret levhalarının belirlenen koşullara uygunluğu kontrolden geçirildi. Aşırı yağışların etkili olduğu bölgelerde levhalarla gerekli uyarılar gerçekleştirildi.

Yol yapım çalışmalarının yapıldığı güzergahlarda sürücülere, trafik işaret ve işaretçileri ile belirtilen hız limitlerine dikkat etmeleri uyarısı yapıldı.

Farklı gerekçelerle taşıt yolunda oluşan daralmalar ve heyelandan ötürü trafiğe elverişsiz hale gelen yerlerde onarım yaklaşım levhaları kullanılarak ulaşıma yön verilecek.

TOKİ Mersin 2023 projesi Haziran 2023 müjdesi peş peşe geldi! Mezitli'deki 484 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Besicilere 125 bin küçükbaş hayvan dağıtıldı!