30 / 04 / 2024

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Kira fiyatlarında uygulanan fahiş rakamlar bu kez Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne vurdu. 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı...



Son dönemde Türkiye'de yaşanan kira krizi bu kez toplum sağlığını vurdu. Bodrum'da 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi yüksek kira artışı sebebiyle kapatıldı. Buraya kayıtlı binlerce hasta başka bir ASM'ye yönlendirilince sağlık hizmeti sekteye uğradı.

Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, fahiş kira nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatıldı. 

8 BİN LİRA OLAN KİRA 70 BİNE ÇIKTI

Sözcü'nün haberine göre, Bodrum’a Ortakent Mahallesi'ndeki 20 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nin kontratının dolmasından sonra mal sahibi tarafından kiranın 8 bin liradan 70 bin liraya çıkarılması sebebiyle İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün, burasını kapatarak vatandaşları Yahşi Mahallesi'ndeki 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi'ne nakletmek istemesi krize neden oldu. 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan bir grup kalabalık 8 bin kişiye güçlükle hizmet veren sağlık merkezine 12 bin yeni vatandaşın aktarılmasının sağlık hizmetlerini çökerteceğini, ne yapının ne de sağlık personelinin bunu kaldıramayacağını belirterek birleştirme kararını protesto etti.

SAĞLIK HİZMETİ SEKTEYE UĞRAYACAK

Yahşi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar adına açıklamalarda bulunan Tuncay Özkan 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi 12 sene önce vatandaşların bağışları ile yapıldığını anımatarak şu anda tam kapasite çalıştığını söyledi.

Kapatılmak istenen 20 No’lu Aile Sağlık Merkezi'nin kirası 8 bin liradan 70 bin liraya çıkarılınca İlçe Sağlık Müdürlüğü çözüm üreteceği yerde, çareyi kapatıp burayla birleştirmekte bulduğunu söyleyen Özkan, "Bir kez kira artışları belirlenen oranında dışında yapılamayacağı gibi, vatandaşın modern ve çağdaş sağlık hizmetini karşılamak, İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün görevi" diye belirtti.

Orası kapanıp, hemşire ve doktorlar buraya gelince yer açmak için bazı üniteler kapanacak, sağlık hizmetlerinde kaos yaşanacağına dikkat çeken Özkan, "Bu sorunu yine çözecek olan İlçe Sağlık Müdürlüğü'dür. Ancak Sağlık Müdürlüğü kapatarak işin kolayına kaçıyor. Biz sağlık sorunu yaşanmadan soruna çare bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Son dakika müjdesi: Belediye o ildeki dar gelirlilere 80 metrekare, 2+1 ücretsiz konut verecek! 


Geri Dön