Sektörel

Fahiş kira artışında emlakçı çetelerine dikkat!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar kamu denetçiliğinin kapısını çaldı. Peki kira fiyatları neden artıyor? Kira fiyatları artmaya devam edecek mi? İşte detaylar...Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara yönelik fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda KDK'ya çok sayıda başvuru yapıldığını belirtti

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar kamu denetçiliğinin kapısını çaldı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara yönelik fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda KDK'ya çok sayıda başvuru yapıldığını belirtti. Malkoç "Emlakçılar arasında çeteleşmeler, gruplaşmalar oluşmuş. Bu suçtur" diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'ra (KDK) ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda çok sayıda başvuru yapıldığını, müracaatların özellikle emlakçılar konusunda yoğunlaştığını belirtti.

Emlak konusunda bazı insanların fırsatçılık yapmaya çalıştığını ifade eden Malkoç, anayasada devletin temel nitelikleri sayılırken hukukun niteliğinin ağırlıklı olarak üzerinde durulduğuna dikkat çekti.

Herkesin kafasına göre emlak fiyatlarını belirleyemeyeceğini, bunun kurallarının olduğunu söyleyen Malkoç, "Serbest piyasa demek herkesin kafasına göre kira, daire fiyatını belirlediği bir piyasa değildir" açıklamasını yaptı. Değerlendirmelerine devam eden Malkoç şu ifadeleri kullandı...

"EMLAKÇI ODALARI MÜDAHALE ETMELİ"

İlgili meslek odasının bu konuda çalışma yapması gerektiğini belirten Malkoç, "Emlakçılar arasında çeteleşmeler, gruplaşmalar oluşmuş. Bu suçtur. Emlakçı odaları var, mutlaka müdahale etmesi gerekir. Emlak odalarının mensuplarını eğitmesi gerekir, bunlarla ilgili çalışmalar yapması, bilgilendirmesi gerekir ve denetlemesi gerekir" dedi.

Tapudaki satış bedelleri ile fiili satış bedelleri arasında çok fark olduğunu, bunun vergi kaybına yol açtığını dile getiren Malkoç, devletin yeri geldiğinde banka kayıtlarını inceleyeceğini ve bunu fırsatçıların yanına bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Kuyumcularda bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları 2 Haziran 2022!

Bitcoin ödeme aracı olacak mı? Kriptoların devi enflasyonu etkiler mi? Resmen açıklandı!

Merkez Bankası rezervleri 2 milyar 636 milyon dolar arttı!