30 / 06 / 2024

Fahiş kiralar TBMM'de: Artık dayanılmaz noktaya geldi! 

Fahiş kiralar TBMM'de: Artık dayanılmaz noktaya geldi! 

Fahiş kira bedelleri Meclis gündemine geldi. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, kira bedeli 3 bin, 5 bin TL arası olması gereken dairelerin 15 bin TL seviyesine çıktığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, fahiş kira bedellerini Meclis gündemine taşıdı. Mehmet Mustafa Gürban, söz konusu açıklamasında "Bugün kürsüde öz yurdunda kendisini garip hissedenlerin sesi olmaya çalışacağım. Ülkemize gelen sığınmacıların enflasyon oranlarını artırdığı açıktır, bunu yapılan akademik çalışmalarda desteklemektedir. Örneğin, son zamanlarda ciddi bir barınma kriziyle karşı karşıyayız" dedi ve özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların bundan en çok etkilenen kesim olduğunu vurguladı. 

Fahiş kiralar TBMM de: Artık dayanılmaz noktaya geldi! 

Suriyeli sığınmacıların daha çok dar gelirli bölgelerde yaşadıklarının görüldüğünü dile getiren İYİ Parti'li Mehmet Mustafa Gürban, "Bunların kültürleri gereği bir evde iki üç aile, hatta dört beş aile birlikte yaşadıkları bilinmektedir fakat bizim emeklimiz, işçimiz tek aile şeklinde yaşamaktadır. Sığınmacılar bu şekilde kira bedellerini artırmaktadır" şeklinde konuştu. 

Gürban, söz konusu açıklamasında normalde kira bedeli 5 bin lira, 5 bin lira olması gereken evlerin 10 bin, 15 bin TL seviyesinde kadar yükseldiğinin altını çizdi. 

Gürban, "Bir evde dört beş aile yaşayıp bu kira bedellerini ödeyebilen sığınmacılar var iken diğer tarafta gündelik işlerde çalışan vatandaşlarımız, emeklilerimiz bu kiraları nasıl ödeyecek?" ifadelerini kullandı. 

Fahiş kiralar TBMM de: Artık dayanılmaz noktaya geldi! 

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, yaşanan bu yükselişlerin memurları ve esnafları da olumsuz etkilediğinin altını çizerek, "Taban kira fiyatları yaklaşık 10 bin TL ve üzerine gelince memurlarımızın, esnaflarımızın oturdukları ev kira fiyatları da artmaktadır. Bu kira artışları artık dayanılmaz bir noktaya gelmiştir" bilgilerini verdi. 

Mehmet Mustafa Gürban, Gaziantep kentinden örnek vererek, şehirde yaklaşık 1 milyona yakın sığınmacı ve kaçak göçmen olduğunu dile getirdi ve "Bugün 1 milyon sığınmacı ülkelerine dönerse, tüm kentlerde kira fiyatları düşer, hastanelerde randevu sistemi rahatlar, vatandaşlarımızın randevuları, MR tahlilleri çok daha kısa sürede verilir, vatandaşlarımızın hastalıklarına çok daha erken tanı konur, en az 250-300 bin evde elektrik üretimi sıfırlanır, elektrik alım fiyatı düşer; ezcümle, birçok kalemde fiyatlar düşer, hatta bazı spesifik ürünlerde fiyat düşüşleri çok daha derinleşir" şeklinde konuştu. 

Emekliler hemen başvurursanız hesabınıza 18 bin TL yatıyor! Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar? YKB emekli promosyon!

DSİ'den İstanbul ve Antalya'da satılık arsa! Büyükşehirlerde arsa arayanlar dikkat!

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?


 


Geri Dön