Kent Haberleri

Fahri Öksüz Camii'nin inşaatında sona gelindi!

Antakya'da hayırsever işadamı Fahri Öksüz, oğulları Adnan ve Zihni Öksüz tarafından yaptırılan Fahri Öksüz Camii, son aşamaya geldi. Camii Antakya'nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılıyor.


Antakya'da hayırsever işadamı Fahri Öksüz, oğulları Adnan ve Zihni Öksüz tarafından yaptırılan Fahri Öksüz Camii, son aşamaya geldi. 


Protokolü 13 Kasım 2013 tarihinde Valilik makamında imzalanıp, iki yılda hizmete açılacağı belirtilen Fahri Öksüz Camisi, 7 ay gibi bir kısa sürede yüzde seksen oranında tamamlandı. Antakya Haraparası Mahallesi, İzzet Güçlü Caddesi'nde Palladıum AVM ile Antim İş Merkezi arasında kalan alanda yer alan cami, günümüz şartlarına ve eski Antakya'nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılıyor. 

Toplam 2.187 m2.lik alanda, mahfelli olarak 800 m2. alan üzerinde yapımı devam eden Fahri Öksüz Camisi, yaklaşık 1000 kişi kapasiteli, içerisinde çok amaçlı salon, kütüphane, imam odası, lojman, şadırvan ve su yollarıyla tasarlanan çevre düzenlemesi yer alıyor. 

37 metre yükseklikteki tek minaresi, 2 şerefeli Osmanlı mimarisinin örneklerini hedefleyen Fahri Öksüz Caminin yapım aşamasını titizlikle kontrol eden hayırsever işadamı Fahri Öksüz'ün oğulları Zihni ve Adnan Öksüz, "Babamızın engin hoşgörüsü ile adım attığımız eğitim desteğinin, doğup büyüdüğümüz Antakya'ya ibadethane olarak yansıması hepimizi mutlu kılmıştır. Bu konuda ilgilerini esirgemeyen başta Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, işadamı Necmi Asfuroğlu, Mehmet Alkan ve Mecit Erçin hocamız olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı personeline de teşekkür ederiz" dediler. 

Statik proje çözümü işadamı Fahri Öksüz'ün damadı İnşaat Mühendisi Timur Doğan, çevre ve son düzenlemesi Yüksek Mimar Müjde ve Doç. Dr. Mert Rifaioğlu, kontrollüğünü de İnşaat Mühendisi Süheyl Budak tarafından yapılan Fahri Öksüz Camisi ile ilgili görüşlerini belirten İşadamı Fahri Öksüz, "Doğup büyüdüğüm kente okul ve cami yaptırmaya kısmetim olduğu için yüce Allah'a şükürler olsun. Medeniyetlerin beşiği Hatay'da yaşamaktan, doğup büyüdüğüm bu topraklara vefa borcumu ödemekten son derece mutluyum. Ülkemiz ve bölgemiz için gerekli hizmet ve yatırımların artması, insanlarımız için gerekli ve elzemdir. O nedenle bugüne kadar ilimize, kentimize ve ülkemize katkı yapanları kutluyor, örnekleri çok olsun diyorum" dedi. 

İşadamı Öksüz'ün oğulları Zihni ve Adnan Öksüz de, "Bu memleket hepimizin. Güzel Hataylımızın çağdaş ve gelişmiş il seviyesine gelmesi için gerekli çalışmalara katkı vermeye her zaman hazırız. Ülkemizin ve ilimizin birliği, beraberliği, huzuru ve kalkınması hepimiz için önemli" dediler. 


Hatay Yorum Gazetesi