Ekonomi

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışı yapan ECB, bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Peki karar sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru... ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranı yüzde 1,25'ten yüzde 2,00'ye yükseltildi

Bugün piyasalarda tüm gözler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararına çevrilmişti. ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranı yüzde 1,25'ten yüzde 2,00'ye yükseltildi. Faiz bu seviyeyi en son 21 Ocak 2009 tarihinde ulaşmıştı.

Avrupa Merkez Bankası bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1,50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 1,50'den yüzde 2,25'e çıkarttı.

ECB açıklamasında enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ve uzun bir süre için hedefin üzerinde kalacağı söylendi. Yapılan Açıklamada, "Yönetim Konseyi, verilen görev çerçevesinde fiyat istikrarını sağlamak için tüm araçlarını ayarlamaya hazır" denildi.

Peki Avrupa Merkez Bankası sonrası euro ne kadar oldu? Euro dolar paritesi yükseldi mi, düştü mü? İşte son dakika euro kuru 27 Ekim 2022...

FAİZ KARARI SONRASI EURO NE KADAR OLDU?

Avrupa'da enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında artan jeopolitik risklerin etkisi ile 28 Eylül tarihinde 0,9540'ın altını görürken, euro/dolar paritesi, o tarihten bu yana kademeli de olsa yükseliş eğiliminde hareket etti.

ECB’nin faiz kararını bekleyen euro/dolar paritesi bu gelişmelerle dün 3 haftanın ardından yeniden 1 kritik eşiğini geçti. Ancak karar sonrası parite yeniden 1'in altına düştü.

Yurt içinde ise dolar/TL kuru saat 16:24 itibariyle 18,64 seviyesinde hareket ederken, euro/TL ise 18,60 liradan işlem görüyor.
 

FED FAİZ KARARI BEKLİYOR

Piyasaların yönünü belirleyecek olan diğer asıl önemli karar 1-2 kasım tarihlerinde belli olacak. ABD Merkez Bankası'nın da 1-2 Kasım'da yeni faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek hafta yapılacak toplantıda Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırımı yapılacağına yönelik beklentiler güçlenmeye devam ediyor. Fed'in aralık ayında yüzde 55 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 39 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması bekleniyor.

Son dakika... Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası kararını veriyor! Küresel piyasalarda tedirginlik!

Bir köşede euro bekletenler beklediğiniz gün geldi! Euro için kader günü! Bakın euro böyle olacak