27 / 09 / 2024

Faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası!

Faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara yönelik incelemelerini sürdürürken, mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası verilebilecek.





Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine ilan fiyatlarını yükselten emlak işletmelerine yönelik incelemelerine devam ederken, mevzuata aykırı hareket edenlere de 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası verilebilecek.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ticaret Bakanlığı geçen hafta Ziraat Bankası tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine, bir ilanın fiyatının 7 milyon 250 bin Türk Lirası’ndan 9 milyon Türk Lirası’na yükseltildiği yönündeki sosyal medya paylaşımları üzerine inceleme başlatmıştı.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu artışı yapan emlak işletmesi tespit edilirken, Adana'da faaliyet gösteren işletmeye 100 bin Türk Lirası para cezası verilmişti.



Faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası!

TÜM İLANLAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Anadolu Ajansı muhabirinin Ticaret Bakanlığı’ndan edindiği bilgilere göre, bu ve benzeri fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek ve tüketici haklarını korumak için emlak sektörüne yönelik denetimler yoğun biçimde sürdürülüyor. Ticaret Bakanlığı ilan sitelerinde yer alan taşınmaz ilanları da yakından takip ediyor.

Son günlerde özellikle konut kredisi faiz oranlarında da düşüş olacağına yönelik haberler üzerine bazı gayrimenkul ilanlarında fiyat artışlarına gidildiği, bazı ilanlarda da faizler düşmeye başladığında fiyat artışına gidileceğine yönelik ifadelerin yer aldığı belirlendi. Söz konusu bu ilanların hepsi titizlikle incelenerek gerekli tedbirler alındı.



İLAN FİYATINDA FAHİŞ ARTIŞ YAPTIĞI BELİRLENEN İŞLETMELERE 89 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Ticaret Bakanlığı ilan sitelerinden düzenli olarak fiyat değişimlerine ilişkin veriler alıyor ve ilan fiyatlarında fahiş artışlar yaparak haksız ticari uygulamada bulunmuş olan emlak işletmelerine idari yaptırımlar uyguluyor.
Bu kapsamda, ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı belirlenmiş olan toplamda 890 emlak işletmesine son 1 sene içerisinde 89 milyon Türk Lirası para cezası verildi.
İlerleyen dönemlerde de kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşü fırsata çevirmeye çalışan emlak işletmelerine göz açtırılmayacak.

İlanlar sıkı bir biçimde takip edilerek mevzuata aykırı hareket edenlere 15 bin 846 TL’den 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası uygulanabilecek. Yurttaşların taşınmaz fiyatlarında manipülasyon yapmaya ya da faiz düşüşü gibi durumları fırsata çevirmeye çalışan işletmelere prim vermemesi, bu işletmeleri Bakanlığa bildirmeleri de büyük önem taşıyor. 

 

Beyoğlu'nda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut satılıyor! Belediye fiyatları ve tarihi peş peşe açıkladı! 

En düşük faizli konut kredisinde son dakika! Aylık taksit ödemelerini görenler inanamıyor!

Emeklilik tartışmalarında son nokta: 2024'te emekli olacaklar maaşlarında yüzde 30-33 arası daha avantajlı olacak! 


Geri Dön