06 / 10 / 2024

Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı? 

Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı? 

Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı?” sorusuna yanıt verdi. İşte arazi yatırımcılarını yakından ilgilendiren o cevap…




Son yıllarda yeni bir gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen pek çok yatırımcı arsa ve arazi yatırımlarına yönelirken, gayrimenkul satışlarının yüzde 90’lık kısmını arsa ve arazi satışlarının oluşturduğu belirtildi.

Arsa ve arazi yatırımları faiz oranlarının sabit kalmasının veya değişiminin arazi yatırımları için risk mi fırsat mı oluşturduğunu merak ederken, sorunun yanıtı da Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu’dan geldi.

Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/Toksnergis üzerinden yaptığı paylaşımda “Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı?” sorusuna yanıt verdi. İşte arazi yatırımcılarını yakından ilgilendiren o cevap…

Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

FAİZ ORANLARININ SABİT KALMASI VEYA DEĞİŞİMİ ARAZİ YATIRIMLARI İÇİN RİSK Mİ FIRSAT MI ? 

 TCMB son 5 aydır faizleri %50'de tutuyor. Eğer faizler artarsa, zaten yüksek olan kredi maliyetleri daha da yükselebilir.

 Bu durumda, nakit gücü olan yatırımcılar için dip fiyatlarla arazi almak iyi bir fırsat olabilir.

Öte yandan, faizler düşerse kredi maliyetleri azalır ve talep artar. Bu da fiyatların hızla yükselmesine yol açabilir, bu yüzden yatırımcıların fırsatları kaçırmaması önemli. Düşen faizler arazilerin hızla değer kazanmasına neden olabilir ve yüksek faizle yatırım yapanlar için bu dönemde satış yapmak karlı olabilir.

Sabit faizler kısa vadeli değil , daha çok uzun vadeli yatırım düşünenler için fırsatlar sunuyor.

12 bin 500 TL maaş alanlar dikkat! En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor!

Belediye düğmeye bastı! İzmir’de 266.8 milyon TL’lik arsa satışı! 

Bakan Kurum açıkladı: Esnafa 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi müjdesi!


Geri Dön