02 / 05 / 2024

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Ocak ayında 30 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gören dolar, rekor tazelemeye devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından dolarla ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu hem dolarla ilgili rakam verdi hem de dolar bozdurup mevduata geçmek isteyenleri uyardı.



Ekonomide son dönemde yaşanan hareketlilik yatırımcının kafasını iyice karıştırdı. Ocak ayında tarihi zirvesini geçen dolar kuru bugün itibariyle 30,60 TL’den işlem görüyor. Enflasyon yükselirken, doların baskılandığı görüşü yatırımcının hareket kabiliyetini sınırlandırıyor.  Merkez Bankası’nın 2024 yıl sonu için verdiği dolar tahmini 40 TL, ABD bankası Wells Fargo’nun yıl sonu öngörüsü ise  29,50 seviyesine gerilemesi yönünde.

Piyasalarda doların baskılandığı  görüşü hakimken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan twitter.com/TuncSatiroglu X sosyal medya hesabından doların yönüyle ilgili ilginç bir paylaşım geldi. Seçim sonrası dolara dikkat çeken Şatıroğlu paylaşımında dolarını bozdurup faize yatırmak isteyenlere de öneride bulundu:

Şatıroğlu paylaşımında, “Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu yerde maalesef TL mevduat cazip değil. TL mevduata geçmek için bu faizle dolar bozulmaz. Hesaplarıma göre 34 TL'nin altında dolar ucuzdur. Lakin ucuz kalmaya devam etmesini bekliyorum. Seçimden sonra da ucuz kalmaya devam edebilir” dedi. Takipçileri Şatıroğlu’na yorum yağdırdı.

DOLAR SEÇİMDEN SONRA NE OLUR?

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!

 


Geri Dön