Sektörel

Faizlerin ve yabancıya vatandaşlık verilmesinde limitin yükselmesi konut satışını nasıl etkiledi?

Aveb Proje ve Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Çelik, "Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında ciddi bir kargaşa  Dilan Çelik, yazısına, "Gün geçtikçe artan fiyatların,değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında ciddi bir kargaşa oluştu" ifadelerini kullanarak başladı

Aveb Proje ve Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, faizlerin ve vatandaşlık için gayrimenkul satışında limitin yükseltilmesinin konut sektörüne olan etkilerini kaleme aldı. 

Dilan Çelik, yazısına, "Gün geçtikçe artan fiyatların,değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında ciddi bir kargaşa oluştu" ifadelerini kullanarak başladı. 

Peki faizlerin ve vatandaşlık için gayrimenkul satışında limitin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi? İşte Aveb Proje ve Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik'in konuyla ilgili o yazısı...

Dilan Çelik, vatandaşlık rakamının 250.000 dolardan 400.000 dolara yükseltilmesi söylentisini duyan daire sahiplerinin, konutlarının fiyatlarını ciddi oranlarda yükselterek, gayrimenkul piyasasını akıl almaz bir hale getirdiklerinin altını çizdi. 

"Bunun yanı sıra gerçekten mülklerini o dönem içerisinde güncel satılabilir rakamdan satmak isteyen daire sahiplerinin kafalarını karıştıran tok satıcıların girdiği asılsız rakamlar danışmanların işlerini zorlaştırıyor" diye konuşan Çelik, uzun süredir zamandır yabancı müşteri üzerinden dönen gayrimenkul sektöründe, bu piyasa karışıklığı sebebiyle hem Türk müşterilere hem de yabancı müşterilere karşı mahcubiyet yaşadıklarını belirtti. 

 

Aveb Proje ve Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik'in yazısının devamı şu şekilde: 

"Faiz oranlarının düşürülmesine sevinen Türk müşterimizin alım gücünün yükselmesini beklerken aynı dönemde ortaya çıkan vatandaşlık rakamının yükselmesi , daire sahiplerinin ciddi kar beklentisinin yükselmesiyle bu avantaj olarak görülmesi gereken durum tamamen dez avantaj olmaya başladı. Gayrimenkul danışmanları olarak yabancı müşterimize vatandaşlık planlaması yaparken çok kısa vadede fiyat aldığımız mülk sahiplerinin , son kaporo noktasında ciddi bir rakam artışı yapmaları dahilinde , müşterilerimizi kaybediyor,piyasayı normalleşmiş iniş çıkış sürecinin üstüne taşıyoruz. Türkiye de Türk müşterilerin faiz oranları doğrultusunda yoğunlaşacağını düşünürken,mülk sahiplerinin bu tutumu sayesinde piyasa da neredeyse hiç Türk müşteri kalmadı.
Bahsedilen bu kargaşa sadece bir şehir,bir semt,bir proje olarak değil,Türkiye de ki bütün Gayrimenkul çalışanlarının ortak problemi haline gelinmiş,ve müşteri memnuniyetinde ciddi bir güven problemi oluşmaya başlanmıştır."

Hükümet 391 bin TL'den başlayan fiyatlarla hazine arazisi satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit fırsatını kaçırmayın

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

TOKİ'den 42 bin 463 lira peşinatla ev fırsatı! 2+1 ve 3+1 sıfır konutlar için başvuruları sakın kaçırmayın!