Ekonomi

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler için Derya Yanık'tan detaylar!

Faizsiz evlilik kredilerinde önemli detaylar kesinleşmeye başladı! En yetkili olan isimlerden kredi şartlarına dair detaylı açıklama geldi. Derya Yanık, kredilerin merak edilen ayrıntısını paylaştı

Evlilik kredisisini almayı planlayan bireyler için önemli detaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından netleştirildi. Derya Yanık, kredilerin merak edilen ayrıntısını paylaştı. 48 ay boyunca vade uygulanacağından net olarak bahsetti. İşte habere dair tüm detaylar…

Kredinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrasına dair çalışmalardan bahsederken evlilik kredisi detaylarına da vurgu yaptı. Evlilik kredisiyle çiftlerin aile kurmasına teşvik edilmeside hedefleniyor. Aile kredilerinden yararlanmak isteyen kişilerin geri ödemesine ve verilecek tutarın detayına dair bilgiler merak ediliyor.

Hayat pahalılığının artması sonucu çiftler, aile kurabilme konusunda sıkıntı çekiyor. Mobilyalar, beyaz eşyalar gibi birçok ürün yüksek fiyatlardan satılıyor. Bunların yanı sıra ev kirasında da fahiş oranlarda artışlar görülüyor. Bu sebeple evlenmeyi planlayan çiftler, yüksek faizli krediye dönüyor. Geri ödeme tutarı çok yüksek olan kredilerde, yeni evli çiftleri sıkıntıya sokuyor. Maddi anlamlarda sıkıntılar yaşadığı için evlenemeyen bireylere Cumhurbaşkanı Erdoğan evlilik kredisi verileceğini netleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık ise bu kredilere dair detayları açıkladı.

 

Gençler evlenirken maddi sıkıntılar ile uğraşmamalı diye belirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Habertürk’te canlı yayına konuk oldu. Yanık, aile kurma işlevinin ne kadar zor olduğuna değindi. Gençlerin hayatlarının en güzel döneminde sıkıntılar yaşamaması için desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yanık, Erdoğan’ın bu konuda ne kadar hassas olduğunu söyledi. Derya Yanık, Erdoğan’ın onayıyla Aile ve Gençlik Bakanlığının kurulduğunu da belirtti. Düğün kredisinin de bu banka çalışmalarından biri olduğunu söyledi. Yanık, kredilerin 150 bin TL olacak şekilde evliliğin başında verileceğini bildirdi.

Derya Yanık, kredi geri ödemesinin 2 yıl sonra başlayacağına da değindi. Vade süresini 48 ay olarak olacak diye ekledi. Krediler için hiç faiz ödenmeyeceğine dair bilgi verdi. Yanık, bu şekilde gençlerin nefes alacağını da dile getirmiş oldu. Kredi başvurusunun ne zaman başlayacağına dair henüz netlik belirlenmiyor. 

Seçim sonrası belli olacak! 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi

Garanti Bankası emeklilerden sonra herkesi güldürdü! Bu müjdeyi kaçırmayın! Promosyon değil ama onun kadar iyi!

Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! Bu şartı yerine getiren herkes faydalanacak