28 / 04 / 2024

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk kez deprem bölgesinde uygulanacak Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'ta alınacağını açıkladı. İşte o kredi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



Binlerce kişinin merakla beklediği Aile ve Gençlik Fonu'nun hazırlıklarında sona gelindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, merakla beklenen uygulama ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

İlk defa deprem bölgesinde uygulanacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamında faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinde alınacak. 

NTV'de yer alan habere göre, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin açıklamasında "İlk kez deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında; Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin TL tutarında 2 sene geri ödemesiz kredi sunulacağı ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacağı belirtilmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına ilişkin kaynağın oluşuturulması hedefine sahip. 

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olacak şekilde toplam 5 kişiden meydana gelecek. 

Kurul kararları oy çoklığı ile alınacak ve Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon'u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirleme gibi konularda yetkili tutulacak. 

Kanun çerçevesinde, yeni evlenecek gençlere verilecek olan 150 bin TL kredinin ilk 2 sene ödemesiz, 4 senede geri ödemeli olacağı belirtildi. 

Başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecek olan fonun kredi miktarı her sene yükselecek. Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. 

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!


Geri Dön