Kent Haberleri

Faizsiz evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak, ödeme koşulları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinin detayları merak ediliyor. Peki, Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? İşte detaylar...Bu kapsamda desteten faydalanmak isteyen vatandaşlar "Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? Evlilik kredisi ödeme koşulları neler?" sorularına yanır arıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 150 bin lira evlilik kredisi verileceğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu kapsamda desteten faydalanmak isteyen vatandaşlar "Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? Evlilik kredisi ödeme koşulları neler?" sorularına yanır arıyor. 

İşte Evlilik kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, evlilik kredisi başvuruları ile ilgili son gelişmeler gündemde sorgulanan konular arasında yer alıyor. Erdoğan, 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 

Evlilik kredisine kimler başvuru yapabilir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak olan evlilik kredisinin detayları merak ediliyor. 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira evlilik kredisi verileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu.

EVLİLİK KREDİSİ NEDİR, KİMLER FAYDALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 sene geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi vereceğini söyledi. Öte yandan Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri kapsamında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetlerinde destekleneceğine dikkat çekti.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere verilecek olan 150.000 lira evlilik kredisinin başvuru tarihi henüz netlik kazanmadı. Faizsiz Evlilik kredisi hakkında açıklama geldiği zaman haberimiz güncellenecektir.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Evlilik kredisinin ödeme kaynağını yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sunacak. Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlayacak. Bu durumda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak. Evlilik kredisi veren bankalar, başvuru tarihleri ve koşulları henüz açıklanmadı. Konunun yakın zamanda netlik kazanması bekleniyor.

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar?