27 / 04 / 2024

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Yaş sınırı açıklandı, 2 asgari ücret detayı dikkat çekti!

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Yaş sınırı açıklandı, 2 asgari ücret detayı dikkat çekti!

Evlenmeyi düşünen vatandaşların merakla beklediği faizsiz evlilik kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. 150 bin TL'lik evlilik kredisinde yaş sınırı açıklanırken, asgari ücret detayı ise oldukça dikkat çekti...



Evlenmeyi düşünen milyonlarca gencin gündeminde yer alan evlilik kredisi için son dakika müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş pek çok kişi tarafından merakla beklenen evlilik kredisi başvurularının detaylarını peş peşe açıkladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu fondan faydalanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini söyledi.

Bakan Göktaş ayrıca açıklamasında söz konusu fondan faydalanmak isteyenlerin açıklanan başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğini de kaydetti.

Yaptığı açıklamada Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururken uluslararası kriterlerden yararlandıklarını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, deprem bölgesi için şartları özellikle esnettiklerini ve farklı tuttuklarını söyledi. Bakan Göktaş ayrıca söz konusu kredile ile ilgili olarak ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacaklarını da söyledi.

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Yaş sınırı açıklandı, 2 asgari ücret detayı dikkat çekti!

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Aile ve Gençlik Fonu"na başvuruların 15 Şubat tarihinde başlayacağına yönelik açıklamasını anımsatması üzerine Bakan Göktaş, başvuruların söz konusu tarih itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinden kabul edileceğini kaydetti.


YAŞ KRİTERİNE DİKKAT


Faizsiz Evlilik Kredisi için başvuru şartlarında yaş kriteri olup olmadığının da sorulduğu Bakan Göktaş, yaş gruplarına ilişkin incelemelerin yapıldığını belirterek, merakla beklenen fondan faydalanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini söyledi.

"GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPACAĞIZ"


Başka bir gazetecinin söz konusu fondan faydalanmak isteyen vatandaşların gelirlerine yönelik bir kriterin olup olmadığına yönelik sorusunu da cevaplayan Bakan Göktaş, yoğun fizibilite çalışmaları yapıldığını, uluslararası kriterlerin incelendiğini söyledi. Bakan Göktaş açıklamasında, çok sayıda gencin söz konusu fondan faydalanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendiğini söyledi.
 

Kentsel dönüşümde neler olması gerekiyor? 15 maddede tek tek açıklandı!

TOKİ'den İstanbul'a 632 konutluk yeni proje müjdesi! Dev proje için büyük gün geldi!

Mistral GYO Çeşme projesi 24 Şubat'ta satışta! Yeni proje!


Geri Dön