17 / 05 / 2024

Faruk çelik: Yabancıya emlak satışının önü açılmalı!

Faruk çelik: Yabancıya emlak satışının önü açılmalı!

İstanbul Shopping Fest kapsamında gerçekleştirilen Bosphorus City ev hediyesi teslim töreninde konuşan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Faruk çelik Mütekabiliyet Yasası 'na dikkat çekmek için ISF 'ye ana sponsor olduklarını söyledi



Nisan ayında başlayan İstanbul Shopping Fest (ISF) kapsamındaki Vitrin Tasarım Yarışması 'nda SMS oylamasına katılanlar arasında yapılan Sinpaş GYO Bosphorus City ev hediyesi çekilişi  sona erdi.

Halk oylaması ile birincisi belirlenen yarışmada, SMS gönderen kişiler arasında yapılan çekiliş ile talihli Gökhan çakıcı, Sinpaş GYO Bosphorus City projesinden 1+1 daire kazandı. Tapu işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ödülünü almak üzere İstanbul 'a gelen çakıcı 'ya tapusunu ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Faruk çelik birlikte verdiler.

Törende konuşan çelik, Adanalı talihliye güle güle oturmasını diledikten sonra ISF 'nin gayrimenkul sektörünü doğrudan ilgilendiren bir organizasyon olmamasına rağmen, Sinpaş GYO 'nun ana sponsor olması konusuna açıklık getirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 'nin önümüzdeki yıl için 500 milyon dolar ihracat hedefi koyduğunu belirten çelik, “Ülkemiz ekonomisine refah sağlayacak bu rakamları konut sektörü de telaffuz edebilir. Ancak Mütekabiliyet Yasası buna engel oluyor. Doğrudan sermaye girişinde konut sektörü de stratejik bir sektör olarak ele alınmalıdır. Yabancıya emlak satışının önünün açılmasıyla ülkedeki cari açığın finansmanında Türkiye büyük yol kat edecektir. Sinpaş GYO olarak, gayrimenkul sektörünü doğrudan ilgilendiren bir organizasyon olmamasına rağmen İstanbul Shopping Fest 'e sponsor olarak, Mütekabiliyet Yasası 'na dikkat çekmek istedik ”  dedi.

Türkiye 'deki ilk kanal projesi Sinpaş GYO 'nun

Son dönemin en önemli gündem maddelerinden biri olarak öne çıkan kanal projesine de değinen çelik, Türkiye 'deki vizyonel ilk kanal projesinin Sinpaş GYO tarafından hayata geçirildiğini söyledi. çelik, “2008 yılında başladığımız Bosphorus City projesi ile Türkiye 'deki ilk kanal projesini biz hayata geçirdik diyebiliriz. Bugün bir kanal projesinden bahsediliyorsa, Bosphorus City 'nin tüm dünyayı hayran bırakan mimari ve mühendislik yaklaşımı sayesinde olmuştur. Bosphorus City, sahip olduğu özelliklerle kanal projesi gibi hayranlık uyandıran zaman ötesi vizyonlara ilham vermiştir ” yorumunda bulundu.


Geri Dön