28 / 04 / 2024

Faruk çelik, Yıldırım Hükümet Konağı'nın temelini attı!

Faruk çelik, Yıldırım Hükümet Konağı'nın temelini attı!

Bakan çelik, Bursa 'nın tarihi Yıldırım   ilçesinin şehirleşmesi ve daha modern hale dönüşmesi için güzel çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. çelik, 'Vaatlerin tamamının yerine getirilmesi, Yıldırım 'ın sorunları çözüldü anlamına gelmiyor' dedi



Yıldırım Hükümet Konağı 'nın temel atma törenine katılan Devlet Bakanı Faruk çelik, yaptığı konuşmada, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Yıldırım ilçesinin, yoğun  göç alan ve plansız büyüyen bir merkez olduğunu belirtti. çelik, Yıldırım 'a daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğine inandıklarını,  bu çerçevede ilçenin modernleşmesi adına bugüne kadar verdikleri vaatleri yerine  getirdiklerini, ancak bunu yeterli görmediklerini ifade etti.

'Vaatlerin tamamının yerine getirilmesi, Yıldırım 'ın sorunları çözüldü anlamına gelmiyor' diyen çelik, bundan sonra da gerek Büyükşehir Belediyesi  gerekse Yıldırım Belediyesinin ilave projeleri devreye sokacaklarını anlattı. Yıldırım 'ın diğer ilçelere göre 'mağdur' ilçe olduğunu belirten çelik,  şunları söyledi:

'Kamu binaları ağırlıklı olarak Osmangazi 'de. Bugüne kadar kamu binaları nedeniyle sosyal aktiviteler Osmangazi 'de gerçekleşti. Yıldırım bir anlamda otele  dönüştü. Bu durumun Osmangazi için de yoğunluk teşkil ettiğini söylüyoruz. Kamu  binalarının iki ilçe arasında taksim edilmesi, yoğunluğun paylaşılması ve  Yıldırım 'ın sosyal ve kamu imkanlarına kavuşması için çalışmalara hız verdik. Tarihi Yıldırım ilçesinin gelişmesi, şehirleşmesi ve daha modern bir hale  dönüşmesi için güzel çalışmalar içerisindeyiz. Yıldırım 'da eski Köy  Hizmetleri 'nin olduğu yere 22 Haziran 'da Tapu ve Kadastro binasının temeli  atılacak. Özel Vakıf Üniversitesi Yasası çıktı. Yakında Yıldırım 'da bir özel  vakıf üniversitesinin inşaatı başlayacak. Ayrıca şu anda kaymakamlık olarak  hizmet veren binaya Bursa Teknik Üniversitesi taşınacak.'

çelik, Yıldırım 'a sağlık yatırımlarının da sürdüğünü, şževket Yılmaz Devlet Hastanesi 'nin 'araştırma hastanesi'ne dönüştürüldüğünü, Yüksek İhtisas  Hastanesi 'nin de kalp ve kardiyoloji bölümü olarak hizmet vereceğini, ayrıca  Samanlı bölgesine dev bir sağlık kompleksi yapıldığını anlattı.

Kaymakamlık binasının açılışının 12 Eylül 'de yapılacağını anımsatan çelik, '12 Eylül olumlu ve olumsuzluklarıyla önemli bir tarih. 12 Eylül  darbesinin olumsuzluklarını, 12 Eylül 'de yapılan referandumla izole ettik.  İnşallah şimdi de bir güzelliği yaşayın, 12 Eylül 'de Yıldırım Hükümet Konağı 'nın  açılışını gerçekleştireceğiz' diye konuştu. Vali şžahabettin Harput da hükümet konaklarının devletin özelliklerinin  halka gösterildiği yerler olduğunu vurgulayarak, 'Devlet millet için vardır.  Hükümet konakları, devletin gülen yüzü, şefkat eli, adalet eli, adeta merceğidir.  Biz böyle bir devlet anlayışını ilimizin her köşesinde hakim kılmak istiyoruz'  dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı da ilçeye yapılan hükümet konağının  hizmet kalitesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Yıldırım Hükümet Konağı 'nın temeli törenle  atıldı. Törenin hemen ardından Bakan Faruk çelik 'in yanına gelen Refika  Vatansever isimli kadın, 1993 yılında Türk vatandaşlığına geçtiğini, ancak 2008  yılında vatandaşlık haklarının elinden alındığını belirterek, 'Sayın Bakanım  sizden yardım bekliyorum. Oğlum askerlik yaptı. 1993 yılında verilen nüfus  cüzdanlarımız elimizden alındı' dedi. Bakan çelik, Refika Vatansever 'e, Yıldırım Kaymakamlığının konuyla  ilgileneceğini, kendisinin de bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

AA


Geri Dön