Ekonomi

Fatih Altaylı: İktidar seçim için İslam ülkelerinden yüklü miktarda para topluyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı iktidarın seçimi kazanmak için her şeyi göze aldığını dile getirirken İslam ülkelerinden yüklü miktarda nakit dolar transfer edildiğini ve bunun nasıl ödeneceğinin dahi hesaplanmadığını aktardı.Yıllardır söz verildiği halde yapılmayan EYT, öğretmen atamaları ve vatandaşı ev sahibi yapabilmek için birçok projede adımlar atmaya hazırlanan iktidarın seçimler için başka bir planını da Fatih Altaylı ortaya çıkardı

Doların 18 lirayı aştığı, enflasyonun tavan yaptığı dönemde seçim zamanı yaklaşırken yarınından emin olamayan iktidar ise elinden geleni adeta ardına koymuyor.

Yıllardır söz verildiği halde yapılmayan EYT, öğretmen atamaları ve vatandaşı ev sahibi yapabilmek için birçok projede adımlar atmaya hazırlanan iktidarın seçimler için başka bir planını da Fatih Altaylı ortaya çıkardı.

YÜKLÜ MİKTARDA NAKİT DOLAR GELİYOR

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

İsmini açıklamadığı bir kişi ile arasında geçen diyalogu aktaran Altaylı, iktidara İslam coğrafyasından büyük miktarda nakit dolar akışı sağlanacağını belirtti.
Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Kim veriyor bu parayı" diye sordum.
“Büyük bölümü Körfez'den, bir kısmı Uzakdoğu'dan, belki pek azı da Kuzey’den diye konuşuluyor. Ama çoğu İslam coğrafyasından.”
"Peki kim veriyor" diye ısrar ettim.
“O kadarını bilemem ama geliyor” dedi.
“Kaydi para olmalı. Bir yerde izi bulunur” dedim.
“Nakdi para. Görenlerle konuştum” diye ısrar etti.
“Peki diyelim ki, haklısın. Geldi. Geri nasıl ödenecek bu para” diye sordum.
“Seçimi kazanmaya odaklılar. Seçimi kazanmadıktan sonra hiçbir şeyin önemi yok. O yüzden öncelik seçimi kazanmak. Ödemesi kolay. Bu para Türkiye’ye dolar 18 TL iken girer bozulur. Sonra dolar düşürülür bir miktar geri alınır geri gider” dedi.”

Fatih Altaylı’nın büyük iddiası siyaset dünyasında da büyük yankı uyandırdı.

AKP’nin kayıt dışı gelen para ile ne yapacağı konusunda tartışmalar ise sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu yüksek miktarda nakidin seçim kampanyasında ve ülkedeki bazı ciddi ekonomik sorunların kısa süreliğine de olsa bastırılmasında kullanılacağı tahminleri ağırlık kazanıyor.

İktidarın böyle büyük bir iddiaya karışmasının ise seçimler yaklaşırken AKP’nin ne kadar kötü durumda olduğun da adeta göstergesi olarak yorumlanıyor.