Kent Haberleri

Fatih Erbakan'dan dikkat çeken asgari ücret açıklaması: ''15 bin liraya yükseltilmesi gerek'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün ara zam görüşmeleri başlayan asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, işverene de destek verilerek asgari ücretin en az 15 bin TL'ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti. İşte Fatih Erbakan'ın asgari ücret açıklamasının detayları... Programda asgari ücrete yapılacak olan ara zam konusuna da değinen Erbakan, asgari ücretin 15 bin TL olması gerektiğini savundu

Yeniden Refah Partisi lideri ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, İstanbul Sultangazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bir programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Programda asgari ücrete yapılacak olan ara zam konusuna da değinen Erbakan, asgari ücretin 15 bin TL olması gerektiğini savundu.

Erbakan, asgari ücret konusunda yapılan görüşmelere atıfta bulunarak, işverene de destek verilecek şekilde asgari ücretin 15 bin lira olması gerektiğini belirtti. Erbakan, geçmişte 54. hükümet döneminde babası merhum Necmettin Erbakan'ın vermiş olduğu zam ve maaş artışlarıyla ilgili örnek verdi. O dönemde dar gelirli vatandaşların refah seviyesinin arttığını ve ekonominin canlandığını ifade etti.

 

"ASGARİ ÜCRET 15 BİN LİRA CİVARINDA OLMALI"

Erbakan, açlık sınırının 10 bin liranın üzerinde, yoksulluk sınırının 30 bin lira seviyesinde olduğu bir ülkede asgari ücretin seçimlerden önce 14 bin 750 lira seviyesinde olması gerektiğini söyledi. Hem büyümeyle birlikte asgari ücretliye pay verilmesi, hem enflasyona karşı asgari ücretlinin ezdirilmemesi, hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki asgari ücret artış trendine uygun bir zam yapılması gerektiğini vurguladı ve bu rakamın 15 bin lira civarında olması gerektiğini söyledi.

"İŞVERENLER DESTEKLENMELİ"

Ayrıca Erbakan, işverenlere devletin de destek olması gerektiğini ifade etti. Vergilerle ilgili düzenlemeler yapılması, enerji kullanımından vergi alınmaması, teşviklerle faizsiz uygun ödemeli krediler ve hatta geri ödemesiz hibeler gibi yöntemlerle işverenlere ve üreticilere destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Fatih Erbakan asgari ücretin 15 bin TL olması gerektiğini savundu. İşverene de devletin destek sağlaması gerektiğini belirterek vergi düzenlemeleri, teşvikler ve diğer yöntemlerle işverenleri desteklemeyi önerdi. Erbakan, bu şekilde milyonlarca asgari ücretlinin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kurbanlıklar İstanbul’a gelmeye başladı: Fiyatları 50 ila 150 bin lira arasında değişiyor

Düğün yapacak olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı: Bu tarihten önce altın almayın

Tudors'tan Babalar Günü indirimi; Gömlek fiyatları yarı yarıya düştü