İmar

Fatih Ormanı talanına belediyeden ruhsat yok!

Fatih Ormanı talanına belediyeden ruhsat yok. BİLGİLİ Holding-Doğuş Holding'in ortaklığıyla Fatih Ormanı'nı yapılaşmaya açacak Park Orman Tabiat Parkı projesine Sarıyer Belediyesi'nin ruhsat vermeyeceği açıklandı.

Sarıyer Belediyesi'nden inisiyatife yapılan açıklamada "İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları'ndaki yapılaşmalara imar izni ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarının ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. 

Olmayacağız. Çevreye olan duruşumuz dün ne ise bugün de odur" ifadelerine yer verildi. 

Diren Fatih Ormanı İnisiyatifinden "Sarıyer Belediyesi'nin konu hakkında gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, bu açıklamayı Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bir sözü olarak aldığımızı belirtiriz. Bu açıklama ardından yaşanacak sürecin ve belediyenin takipçisi olmaya devam edeceğiz" açıklaması yapıldı. 

Şahenk-Bilgili ortaklığındaki Park Orman Tabiat Parkı planında 108 villa, 15 bin kişilik salon, lüks restoranlar, yürüme bantları ve mağaza gibi yapılar bulunmaktaydı. Projeye karşı çıkanlar, Bilgili Holding ve Sarıyer Belediyesi önünde eylemler gerçekleştirmişti. 


Birgün