Genel

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki kaçak yapısı için yıkım kararı!

FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'da bulunan 8.3 dönümlük çiftliğinde ağaç kolonlar üzerinde inşa edilen kaçak eviyle ilgili yıkım kararı alındı.

FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'da bulunan 8.3 dönümlük çiftliğinde ağaç kolonlar üzerinde inşa edilen ve çatısı kiremitlerle kapatılan 40 metrekarelik kaçak sundurma ile ilgili yıkım kararı verildi. Portakal'ın Seferihisar'da yer alan çiftliğinde inşa ettiği kaçak yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gün 8.3 dönümlük çiftlik evinde incelemelerde bulundu.

Yeni Asır'da yer alan habere göre; incelemeler sonrasında hazırlanan rapor üzerinde kaçak olarak inşa edilen ve İmar Barışı'na başvurulmamış 40 metrekarelik sundurma alanın yıkılacağı açıklandı. Raporda, Portakal 107 metrakarelik 4 adet kaçak yapıdan 3'ü için İmar Barışı'na başvuruda bulunuldu ve 67 metrekarelik alanı Yapı Kayıt Belgesi alarak yasal hale getirdi. Portakal, tek katlı ağaç kütükler üzerinde temeli olmayan 36 metrekarelik kaçak alan ile 21 metrekarelik ve 10 metrekarelik ticari kullanım amaçlı tek katlı yapılar için 23 Ekim 2018'de İmar Barışı'na başvurarak Yapı Kayıt Belgesi aldı. Ancak Portakal'ın, lüks çiftliğinde bulunan evinin tam önündeki 40 metrekarelik sundurma kaçak yapı hakkında bir başvuruda bulunmadığı belirlendi. Bu tespit sonrasında CHP'li Seferihisar Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde ağaç kolonlar üzerine dikilen ve çatısı kiremitlerle kapatılan kaçak yapıyı yıkması amaçlanıyor.

KÜMESLE İLGİLİ İŞLEM YAPILMADI

Portakal, "yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler" diye eleştirdiği İmar Barışı'ndan faydalanamadığının belirlenmesinin üzerine kendisine yönelen tepkiler karşısında kaçak yapının 'tavuk kümesi' olduğunu söyleyip skandalı örtbas etmeye çalışmıştı. "Kümesimi yıkmayın, tavuklarımı evsiz bırakmayın" diye konuşarak yapılan işlemlerle dalga geçen Portakal'ın kümesiyle ilgili işlem yapılmadığı tespit edildi.

Fatih Portakal'dan bakanlık hakkında Emniyet'e suç duyurusu!