28 / 04 / 2024

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

İstanbul Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik bina cephesi yenileme maliyetinin 1 milyon 875 bin TL’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden, 3 milyon TL’si Fatih Belediyesi’nden, geri kalanı ise vatandaşın cebinden çıkacak.



 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Eylül ayı oturumunda iki dikkat çekici karar alındı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İlk karar, Fatih Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nün tarihi sokakların çağdaş bir görünüme kavuşması, mimarlık ve şehircilik kuralları çerçevesinde kent estetiğine katkı sağlanması amacıyla yaptığı başvuru çerçevesinde Molla Zeyrek Cami ve çevresine ait cephe yenileme çalışması için verildi.

TALEP KABUL EDİLDİ

Söz konusu proje kapsamında Molla Zeyrek Cami ve çevresindeki At Pazarı, İbadethane, Fazilet, Yeni Akil sokakları, Fenerci Hüseyin Çıkmazı, Haydar Caddesi, İtfaiye Caddesi, Zeyrek Caddesi, Zeyrek Mehmet Paşa caddelerindeki 139 binanın cephe yenilemesi için gerekli olan 2 milyon 500 bin liralık maliyetin yüzde 75'inin yani 1 milyon 875 bin lirasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanması istendi. Talep, İBB Meclisi tarafından kabul edildi. Proje için, Fatih Belediyesi bütçesinden maliyetin yüzde 25'i olan 625 bin TL çıkacak.

Bir diğer projede ise Fatih Belediyesi, ilçe genelindeki bina cephelerini tarihi dokuya uyumlu hale getirmek ve estetiğe aykırı uygulamaları gidermek için binaların uygun cephe ile kaplanması, reklam panoları ve klimaların estetik şekilde yeniden tesisi için gerçekleştirilen ihale kapsamında ilçe meclisinde aldığı kararı da onaylanmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi.

Soğancı Raşit Sokak, Langa Hisarı Caddesi, Alişan Sokak, Cinci Meydanı Sokak, Işıl Sokak, Kömürcü Mustafa Sokak, Kürkçü Kuyusu Sokak, Sarayiçi Sokak, Saatçi Yokuşu, Bodrum Sokak, Küçükpazar Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kuleboyu Sokak, Mehmet Lütfü Sokak,  Ankara  Caddesi, Bab-ı Ali Caddesi ve Karadeniz caddelerinde sağlıklılaştırma çalışması yapılacağı ve uygulama maliyetlerinin yüzde 95.506'sının yani 2 milyon 452 bin TL'sinin Fatih Belediyesi, yüzde 4.494'üne denk gelen 115 bin liranın ise bina ve işyeri maliklerinden tahsil edilmesi amacıyla ilçe meclisi kararı alındığı belirtildi. İhale uygulama maliyeti 2 milyon 567 bin 413 TL olan 144 binayı yenileme işi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.

FATURA 238 BİNAYA KESİLDİ


Alınan bu iki kararla toplam 283 bina için 5 milyon 67 bin TL'ye yapılacak cephe yenileme işinin 1 milyon 875 bin TL'si İBB bütçesinden, 3 milyon 77 bin TL'si Fatih Belediyesi bütçesinden 115 bin TL'si de bina sahiplerinin cebinden çıkacak.
 


Geri Dön