13 / 05 / 2024

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na kavuşuyor!

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na kavuşuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi hayata geçireceği Cumhuriyet Meydanı için yıkımlarını sürdürüyor.



 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa ilçesinin çehresini değiştirecek Cumhuriyet Meydanı Projesi için kamulaştırdığı binaların yıkımını sürdürüyor. Başkan Enver Yılmaz, Fatsalılara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyleyerek, “Meydan projemiz, Fatsa ilçemiz ve Büyükşehir Ordumuzun vizyon ve vitrin yatırımlarından biri olacak” dedi.

 

MEYDAN PROJESİ 35 MİLYON TL MAL OLACAK

 

Karadeniz Bölgemizin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olacak meydan için 4 binanın 15 milyon TL’ye kamulaştırıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu projemiz için 14 ilçe belediyesinin bütçesinden daha yüksek bir bedel ödedik. Cumhuriyet Meydanımız, 20 milyon TL’lik proje maliyetiyle birlikte toplam 35 milyon TL’yi bulacak.  Proje kapsamında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına devam ediyoruz. İki bina yıkıldı ve molozları kaldırıldı. Diğer binaların da yıkılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Binaların yıkılmasıyla birlikte projeyi uygulayacağız alanda ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.

 

ŞEHİRCİLİK ANLAMINDA PRESTİJ BİR PROJE OLACAK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaklaşık 6 bin m2lik alan üzerine inşa edilecek ve 130 araçlık kapalı otoparkı da bulunacak projenin şehircilik anlamında prestij bir proje olacağına vurgu yaparak, ”Fatsalı hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Projemiz doğrultusunda kamulaştırdığımız binaların ikisini yıkarak alanı açmaya başladık. Meydan projemiz, Fatsa ilçemiz ve Büyükşehir Ordumuzun vizyon ve vitrin yatırımlarından biri olacak. Yeraltı otoparkı, çevre düzenlemesi, görselliği ve şehir meydanı kimliğiyle birlikte tarihi bir projeyi hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön