28 / 04 / 2024

Fatsa'ya hidro elektrik santrali yapılmayacak!

Fatsa'ya hidro elektrik santrali yapılmayacak!

HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES'çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu. Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir dere kenarında aralıksız nöbet tutuyordu.



Fatsa'da Bolaman Çayı-Şahsen Deresi üzerinde yapılan hidroelektrik santrallere (HES) karşı yürütülen mücadele sonuç verdi. HES inşaatına karşı hukuk mücadelesi başarı ile sonuçlanmasına rağmen HES'çi şirket, faaliyetlerini sürdürüyordu. Bölge halkı şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir dere kenarında nöbet tutuyordu. Halkın ısrarlı talebi üzerine önceki gün Fatsa Kaymakamı, Fatsa Belediyesi avukatı, Ordu Çevre Ve Şehircilik İl müdürlüğünden gelen çevre mühendisleri Demirci, Taşlıca Köyü halkı ve HES yapımına hukuksuz bir şekilde devam eden şirket sahipleriyle 2 saatlik bir toplantı yapıldı Toplantının ardından Kaymakamlık, inşaatın durdurulduğunu açıkladı. 


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Fatsa Eşsözcüsü Gülizar Şendur, HES'çi şirketin çalışmalarını durdurmak için günlerdir verilen mücadelenin sonuç verdiğini ama mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Kendisine has bitki örtüsü ve su samurları (lutra lutra) ile ünlü Şahsen Derçsi'nin, Bakanlar Kurulu Kararı ile acele kamulaştırma kapsamına alınması köylüleri harekete geçirmişti. Yaşam savunucuları, avukat Alp Tekin Ocak aracılığı ile, Danıştay 6. Dairesi'ne kamulaştırmanın iptali için başvuru yapmıştı Mahkeme heyeti, acele kamulaştırma kararının, "hukuka uygun olmadığı" gerekçesi ile iptaline karar vermişti.  


Özgür Gündem 


Geri Dön