Ekonomi

Faturası yüksek gelenlere indirimli elektrik geliyor! İşte merak edilen o formül!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarını masaya yatıracak. İşte detaylar...Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından gerçekleştirilmesi planlanan sunum dahilinde milyonlarca esnafı ve haneyi sevindirecek detaylar konuşulacak

Yarın yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda yüksek elektrik faturaları konuşulacak. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından gerçekleştirilmesi planlanan sunum dahilinde milyonlarca esnafı ve haneyi sevindirecek detaylar konuşulacak. 

Peki indirimli elektrik nedir? İndirimli elektrikten kimler yararlanabilir? İndirimli elektrik kullanımı nasıl olur? Elektrik indirimi nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Enerji yönetiminin verdiği bilgilere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük olarak 7 kWh'a kadar olan kullanımları düşük kademeli tarifeden, 7 kWh'dan fazlası ise yüksek kademeli tarifeden faturalandırılırken, söz konusu bu bu rakamın günlük olarak 8 kWh'ye çıkarılması planlanıyor.

Peki indirimli elektrik nedir? İndirimli elektrikten kimler yararlanabilir? İndirimli elektrik kullanımı nasıl olur? Elektrik indirimi nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarındaki yüzde 18'lik KDV'nin sadece meskenlerle sınırlı olmak şartıyla düşürülmesi konuşulacak.

Tarife değişecek mi?

Gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında esnaflara getirilmesi hedeflenen kademeli tarifeyle ilgili oranlar da konuşulacak. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen küçük esnaf için, konutlardaki  gibi ortalama tüketim miktarı belirlenecek ve o tüketim miktarına kadar olan bölüm daha düşük şekilde faturalandırılmış olacak.

Destekler artacak

Sabah'ın haberine göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz sene yaklaşık olarak 2 milyon kadar haneye 2.3 milyar TL'lik elektrik desteği faturası yardımı yapmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek verdiği hane sayısı ve miktarının artması ile ilgili de bazı çalışmalar yapılıyor. Bu yıl için yardımın üst limiti 206 lira şeklinde bildirilirken, 1-2 kişinin yaşadığı konutlar için de alt limit 103 lira şeklindeydi. Söz konusu çalışmalarla bu tutarların da artması bekleniyor. 

EPDK'den elektrik tarifeleri açıklaması!

Elektrik faturaları için son dakika müjdesi! Başvuran 200 liralık destek alacak!

Faturası yüksek gelenlere müjde! Elektrik indirimi resmen açıklanıyor!