28 / 04 / 2024

Fazıl Necdet Ardıç: PAÜ Hastanesi'nin inşaatı bitmek üzere

Fazıl Necdet Ardıç: PAÜ Hastanesi'nin inşaatı bitmek üzere

Fazıl Necdet Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi için başlattıkları kampanyada hedeflerinin 4´te 3´ünü gerçekleştirdiklerini söyledi



Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizlili hayırseverlerin desteğiyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi için başlattıkları kampanyada hedeflerinin 4´te 3´ünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Denizli´nin sağlık alanında önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi için başlatılan Yaşa / Yaşat Bağış Kampanyasına iş adamı Ahmet Süt´ün vereceği bağış dolayısıyla Rektörlükte protokol
imzalandı. İmza töreninde konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ardıç, üniversitenin yeni hastane binasının inşaatının hızla devam ettiğini, hastane binasının tefrişi için başlattıkları kampanyaya desteğin artarak sürdüğünü belirtti. Denizli´de 1 milyon hastaya hizmet verecek hastanenin bu yıl hizmete girmesi için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Ardıç, şöyle konuştu:
"Bu hastanenin bu yıl açılmaması, 2011 yılına kalması demek, üniversitemiz için, ülkemiz için büyük bir kayıp demektir. Hastanenin tamamlanması için başlattığımız kampanyada ortaya koyduğumuz hedefin 4´te 3´ünü gerçekleştirdik. Hiç kuşkumuz yok. Hayırseverlerin verdikleri destekle bu sene hastanemizi hizmete açacağız ve Denizli´ye kazandıracağız. Yapımı devam eden hastane binamızın tefrişi için bugün 33. protokolü imzalamış bulunuyoruz." Süzer Tekstil´in sahibi iş adamı Ahmet Süt de Rektör Ardıç´ın kendisine böyle bir fikir vermesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Denizli için, ülkem için katkı vermeye, imkanım nispetinde elimden geleni yapmaya hazır olduğumu belirttim" dedi.

Ahmet Süt´ün Yaşa / Yaşat Kampanyasına 500 bin lira bağışladığı, bu bağışla hastanenin iki bölümünün tefrişinin gerçekleşeceği, Kulak Burun Boğaz Bölümüne Ahmet Süt´ün adının, Göz Hastalıkları Bölümüne eşi Selin Süt´ün isminin verileceği öğrenildi. PAÜ´nün başlattığı kampanyaya destek veren hayırseverler vergi indiriminden yararlanıyor. Bağışlar karşılığında, bağışta bulunanların belirlediği isimler, hastanede oda/ünite/ameliyathane ve kliniklere veriliyor.

Geri Dön