Teknoloji

FBI'dan tüm dünyaya flaş uyarı! Çabuk bakın tehlikede olabilirsiniz!

FBI, Google ve Bing gibi arama motorlarının reklam engelleyicileri kullanmasını gerektiğini açıkladı. İşte ad block'un yani reklam engelleyicinin önemi... Yakın tarihli bir soruşturmada FBI, siber suçluların markaları taklit etmek ve kullanıcıları kötü amaçlı web sitelerine yönlendirmek için tarayıcı reklamlarını kullandığını tespit etti

İnternet üzerinden yapılan hileli saldırılar gün geçtikçe daha tehlikeli hale geliyor. Yakın tarihli bir soruşturmada FBI, siber suçluların markaları taklit etmek ve kullanıcıları kötü amaçlı web sitelerine yönlendirmek için tarayıcı reklamlarını kullandığını tespit etti. Bu nedenle FBI, reklam engelleyicilerin kullanılmasını önerir.

FBI neden reklam engelleyici öneriyor?

FBI'ın İnternet Suçları Şikayet Merkezi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, bilgisayar korsanlarının markaları taklit etmek için Google ve Bing gibi arama motorlarını kullandığını ortaya çıkardı. Bu reklamın, kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirdiği ve kimlik avı saldırıları düzenlediği bilinmektedir. İşte ayrıntılar..

İlginç bir şekilde FBI, basit bir reklam engelleyici uzantısının oltalama saldırılarına karşı önemli bir koruma sağlayabileceğini söyleyerek alınması gerektiğine işaret etti. FBI ayrıca siber suçlularla ne yapılacağını da açıkladı. Office'e göre, önce ziyaret ettiğiniz sayfanın bağlantısını kontrol etmeye değer. Ayrıca siteyi Google'da aramak yerine doğrudan bağlantıyı  yazmanızı öneriyor.

FBI’ya göre dolandırıcıların ağına düşmemek için şunları yapmalısınız:

Bir reklama tıklamadan önce, sitenin yasal olduğundan emin olmak için URL'yi kontrol edin. Kötü amaçlı bir alan adı, amaçlanan URL'ye benzeyebilir, ancak yazım hataları ve yanlış yerleştirilmiş karakterler olabilir. Web'de gezinirken bir reklam engelleyici uzantısı kullanın. Çoğu internet tarayıcısı, kullanıcıların reklam engelleme uzantıları da dahil olmak üzere uzantı eklemesine izin verir. Bu reklam engelleyiciler, belirli web sitelerinde reklamlara izin verir, ancak reklamları engellemek için bunları açıp kapatabilirsiniz.

Başlıca arama motorları, özellikle Google, reklamların normal arama sonuçları olarak görünmesine izin verir. Reklam güvenliğini test eden algoritmalardan geçen riskli web siteleri, arama sorgularında daha yüksek görünür. Bu nedenle, tarayıcınızda bir reklam engelleyici kullanmak mantıklıdır.

iPhone almak artık hâyâl mi oldu? 2014'te 2 maaşla iPhone alınıyordu! İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!
Yılbaşında sevdiklerinize ne alabilirsiniz? D&R`dan 6 hediye tavsiyesi! 22 Aralık 2022 fiyat listesi...
Steam'den indirim üzerine indirim! Gamerlar bu habere çok sevinecek! 22 Aralık 2022 fiyat listesi...
Yılbaşı ağacı alacaklar dikkat! Migros, Carrefoursa ve A101'de yüzde 49'a varan indirim! 22 Aralık 2022 fiyat listesi...