Perakende

FC Giyim bir yılda 10 mağaza açtı!

Perakende sektöründe rekabetin artması, bu alanda faaliyet gösteren hazır giyimcileri kendi markalarını yaratmaya yöneltiyor. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında mağaza zinciri oluşturan bu firmaların sayısı sürekli artıyor...

Perakende sektöründe rekabetin artması, bu alanda faaliyet gösteren hazır giyimcileri kendi markalarını yaratmaya yöneltiyor. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında mağaza zinciri oluşturan bu firmaların sayısı sürekli artıyor. 


Bu kervana katılan şirketlerden biri de FC Giyim. Erkek giyim alanında faaliyet göstermek üzere 2007 yılında kurulan şirket, piyasada JFC Store markasıyla yer alıyor. İlk mağazasını bir yıl önce açan firma şu anda tamamı kendisine ait 10 mağazaya sahip. İstanbul ve Samsun'da üçer, Kırıkkale, Karaman ve Konya'da da birer mağazası var. Son şubesi ise Denizli'de açılmak üzere. JFC'nin genç patronu, FC Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, büyükşehirlerde en az üç olmak üzere tüm illerde mağaza açacaklarını belirtiyor. Kısa sürede yaygınlaşan JFC'nin bir başka özelliği de mağazalannın büyük metrekareli , olması. Sadece erkek giyim ürünlerinin satıldığı bu mağazalann büyüklüğü 650 ile bin 200 a metrekare arasında değişiyor. JFC A mağazalarında takım elbiseden ayakkabıya, m gömlekten kabana onlarca ürün grubu var. 


Mağazalarda JFC'nin dışında başka firmaların ürünleri de satılıyor. Multibrand mağazacılıkta iddialı olduklannı belirten Çakır, küçük ölçekli AVM'leri kiralayıp, buraları JFC mağazası yapmayı planladıklarını da söylüyor. Bu mağazalarda özel dikim dahil, erkek tüketicilerin aradıkları tüm ürünlere yer verilecek. Geçen yıl 13.5 milyon TL ciro elde eden şirketin bu yılki hedefi 17 milyon TL. 


PARA