09 / 05 / 2024

Feba Millenium Park'ta 300 bin TL'ye!

Feba Millenium Park'ta 300 bin TL'ye!

Feba Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Baş, Van'ın en yüksek rezidansını inşa etmeye başladıklarını belirterek, "12-13 katlı rezidansta 300 - 500 metrekarelik daireler, 300 ile 500 bin lira arasındaki fiyatlarla satılacak" dedi...



Feba Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Baş, Feba Millenium Park adıyla Van'ın en yüksek rezidansını yaptıklarını söyledi. 12 -13 kat yüksekliğinde olacak rezidansta 300 ile 500 metrekare arasında değişen 60 dairenin yer alacağını kaydeden Baş, daire fiyatlarının da 300 bin ile 500 bin lira arasında-değişeceğini ifade etti. Baş, "Farklı yaşam alanları yapıyoruz. Sosyal alanları olan, yüksek kalite ve yüksek güvenlikli konutlar üretiyoruz. İçinde, resepsiyonu, kapalı otoparkı, fitness bölümü, merkezi sistem sıcak suyu ve çocuk oyun alanları olacak" dedi.

Feba Armina adlı 60 - 65 dairelik bir başka sitenin inşaatını da sürdürdüklerini açıklayan Baş, şunları söyledi:
"Armina'da 180 - 200 metrekarelik daireler var. Fiyatları 140 ile 180 bin lira arasında değişiyor. Kapalı otoparkı olan daha standart bir proje. Bunun haricinde proje aşamasında olan ve henüz adını koymadığımız, 200 daireli bir projemiz daha var, Onu da yakında devreye alacağız."

1996 yılında Baş İnşaat olarak sektöre girdiklerini anlatan Ferit Baş, 1999 yılında aile içinde şirketlerin ayrıldığını ve faaliyetlerine Feba Mimarlık olarak devam ettiklerini açıkladı. 15 yıldır lüks konut ürettiklerini ifade eden Baş, "Her zaman ilklere imza attık. İki mimar ve bir inşaat mühendisinin birlikte çalıştığı bir firmayız. Bugüne kadar 1000 konut ürettik. İşyerleri ve villalar da yaptık" dedi.

Yenilikçi bir şehir

Van'ın yenilikçi bir şehir olduğunu, farklılık ortaya konulunca müşterisinin mutlaka bulunduğunu vurgulayan Baş, şu bilgileri verdi: "Van'ın lüks konut ihtiyacı yeni başladı. Şehircilik açısından sorunlarımız var. Belli problemleri aşamamış, çarpık şehirleşmenin arttığı bir yer.

Van'ın milli geliri düşük görünür ama kayıtdışı ekonomi çok fazla. Fiyatlar da çok uygun. Vanlı bu konuda da şanslı. Konutta arz sağlayacak inisiyatif de var. Ancak talep ve arzı bir araya getirecek belediyecilik konsepti tam oturmuş değil. Kayseri, Konya, Antep gibi arsası hazır olan bir şehir değil. Mesela Antep'e 1 milyon nüfus da gelse arsası hazır bekliyor. Ama Van'da her arsa için imar uygulaması yapılmak mecburiyetinde kalınıyor. Biz tarlayı alıp arsa haline getiriyoruz. İmarını yaptırıyoruz. Tabii ki bu sadece büyük projeler için geçerli. Büyük projeler yapma isteği var. 1000 - 2000 konutluk projeleri yapabilecek müteahhitlerimiz var."

Munzam karşılıkta pozitif ayrımcılık

Yüzde 30 peşinatla 84 ay sıfır faiz kampanyasıyla konut sattıklarını vurgulayan Baş, yüzde 30 peşinat 48 ay sıfır faizli kampanyaya başlayacaklarını belirterek, "Munzam karşılıklarla ilgili karar nedeniyle faizler yükseldi. Doğu'da bu konuda biraz pozitif ayrımcılık yapılabilir. Mortgage konusunda hükümet böyle bir karar alırsa, inşaat sektöründe çok büyük bir patlama yaşanabilir. Ama bu yapılmasa hile çok yakmda bütün sektörlerde Van'da bir patlama yaşanacak" dedi.
Milliyet


Geri Dön