Ekonomi

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Merkez Bankası olan Federal Reserve'in Başkanı Jerome Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etme sözü verdi

FED Başkanı Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Merkez Bankası olan Federal Reserve'in Başkanı Jerome Powell, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etme sözü verdi. Powell, ABD'nin mali istikrarını korumak için bankacılık sektöründeki riskleri ve gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Powell, FED'in bankacılık sistemindeki güçlü sermaye ve likidite pozisyonunu da övdü. Bununla birlikte, finansal istikrarı sağlamak için sürekli olarak riskleri değerlendireceklerini ve uygun politika önlemlerini alacaklarını vurguladı.

 

FED, ABD ekonomisini ve finansal sistemi istikrarlı tutmak için önemli bir rol oynuyor ve Powell'un açıklamaları, bankacılık sistemi üzerindeki düzenlemelerin devam edeceğine işaret ediyor.

Özetle, FED Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründeki koşulları yakından takip ederek finansal istikrarı korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

 

BU SENE FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜLMÜYOR!

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Powell, bankacılık sisteminde yaşananlara ilişkin bir soru üzerine, bankacılık sisteminin "sağlam ve dayanıklı" olduğunu vurguladı.

Powell, bankacılık sisteminde denetim ve düzenlemeyi nerelerde güçlendirebileceklerini belirlemeye yönelik kapsamlı bir dahili inceleme yaptıklarını da dile getirdi.

Bankacılık sisteminde yaşananlar sonrası tüm stres ve belirsizlik göz önüne alındığında bu toplantıda faiz artırımlarına ara verilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin bir soruya ise Powell, ara vermeyi düşündüklerini ancak faiz artışı kararının güçlü bir oy birliğiyle desteklendiğini kaydetti.

Powell, Fed yetkililerinin bu yıl faiz indirimini ise öngörmediğini sözlerine ekledi.

 

FED POLİTİKA FAİZİNİ 25 BAZ PUAN ARTIRDI!

FED, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 aralığına çıkardı. Bu, 2007 yılından bu yana en yüksek seviyedir. FED, bankaların sağlam bir görünüme sahip olduğunu belirtti, ancak büyüme üzerindeki etkilerinin değerlendirileceğini vurguladı. Bu karar, küresel piyasaları sarsan bankacılık krizine rağmen FED'in faiz artışlarından vazgeçmeyeceğini gösterdi.

FED ayrıca, daha önce duyurulan planlarına uygun olarak, Hazine tahvilleri, kurum borcu ve ipotek teminatlı menkul kıymetlerdeki varlıklarını azaltmaya devam edeceğini de bildirdi.

Piyasada, ABD'de yaşanan bankacılık krizi nedeniyle FED'in bu toplantıyı pas geçebileceği beklentileri dile getirilmişti, ancak genel beklenti Fed'in politika faizini 25 baz puan artırması yönündeydi. Geçen yıl, enflasyonla mücadele etmek için 4 kez 75 baz puanlık artış yapan Fed, Aralık ayında artış hızını 50 baz puana, Şubat ayında ise 25 baz puana indirmişti.

Amiral gemisi Samsung Galaxy S22 Ultra'ya görülmemiş indirim! Bu fiyata piyasada kalmadı! Stoklar tükenmeden yetişin!
4K video çeken Oppo reno 6'ya A101'den karşı konulamaz inanılmaz indirim! Görmeyen kalmasın, sakın kaçırmayın!
Xiaomi Redmi Note 11 Pro'ya a çılgın indirim! Carrefoursa, Migros, A101, Vatan Bilgisayar'dan sonra MediaMarkt'ta!