Dış Piyasalar

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı. com'un haberine göre; Powell, Thomas Laubach Araştırma Konferansı’nda gerçekleştirilen panele katıldı

dunya.com'un haberine göre; Powell, Thomas Laubach Araştırma Konferansı’nda gerçekleştirilen panele katıldı. Powell, burada gerçekleştirdiği konuşmada, fiyat istikrarının güçlü bir ekonominin felsefesi olduğunun altını çizerek fiyat istikrarı olmadan ekonominin kimseye yaramayacağını ifade etti.

Yüksek enflasyonun satın alma gücünü düşürdüğü için önemli zorluklar yarattığının farkında olduklarını tekrarlayan Powell, bu yüzden Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmekte kararlı olduğuna vurgu yaptı.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun düşürülememesinin yalnızca “acıyı” uzatmayacağını bununla birlikte fiyat istikrarına geri dönmenin sosyal maliyetini de yükselteceğini belirterek, bunun ailelere ve işletmelere daha da büyük hasarlar yaratacağını düşündüklerini bildirdi.

İşte detaylar...

“SEKTÖRDEKİ GELİŞMELER KREDİ ŞARTLARININ SIKILAŞMASINA KATKIDA BULUNUYOR”

ABD’de bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelere de değinen Powell, genel olarak bankaların ve bankacılık sisteminin güçlü ve dayanıklı olduğunu, şu an için veya gelecekte meydana gelebilecek zorluklarla başa çıkmak için iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Powell, mart ayı başında bankacılık sektöründeki stres oluştuğuna bankalar için likidite araçlarını kullandıklarını hatırlattı. Powell, aynı zamanda, söz konusu likiditenin fiyat istikrarını sağlamak için bankanın para politikası araçlarının kullanımını kısıtlamadan finansal sistemin istikrarını desteklediğini ifade etti.

BUNUN BOYUTU ÇOK BELİRSİZ

Başkan Powell, “Finansal istikrar araçları bankacılık sektöründeki şartların hafiflemesini sağlarken, sektördeki gelişmeler ise kredi şartlarının sıkılaşmasına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda, bunun ekonomik büyüme, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturması ihtimal dahilinde. Neticede amaçlarımıza ulaşmak için politika faizimizin normalde olması gerektiği kadar artması gerekmeyebilir. Tabii bunun boyutu çok belirsiz” dedi.

Fed’in mevcut politikasını “kısıtlayıcı” olarak tanımlayan Powell, şimdiye kadarki sıkılaşmanın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden meydana gelen kredi sıkılaşmasının boyutuna ilişkin belirsizlikle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Fed Başkanı Powell, bankanın gelecek kararlarının verilere ve gelişen görünüme bağlı alınacağını tekrarladı.

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

İşte ŞOK’a gelen yeni indirimler! Katlanır bisiklet 3.300 TL, oyun bilgisayarı 15.200 TL, çift kişilik pike 169 TL...

BİM’de tek kullanımlık masa örtüsü 25 TL’ye, mangal kömürü 140 TL’ye, dilimli sucuk 59,75 TL’ye düştü!