Genel

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.Powell, telefonda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle faiz oranlarındaki yükselişi, bunun ekonomiye etkisi dahil ayrıntılı şekilde konuştu

Şaşkınlığa uğratan bir telefon şakasına inanan Fed Başkanı Powell’ın iki Rus tarafından kandırıldığı ortaya çıktı.

Powell, telefonda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle faiz oranlarındaki yükselişi, bunun ekonomiye etkisi dahil ayrıntılı şekilde konuştu. İnternete de sızdıran şakanın ses kayıtlarında, Powell’ın Zelenksi sandığı kişiyle ekonomiyi ve Fed’in politikalarını tartıştığı dikkat çekiyor.

İki Rus tarafından yapılan şakanın Ocak ayında telefon görüşmesinde gerçekleştiği  ve Jerome Powell’ın telefondaki kişiyi Zelenski sanarak Fed’in para politikasından, faiz kararından konuştuğu bir sohbet gerçekleştirdiği belirtildi.

EKONOMİ POLİTİKALARINDAN KONUŞTULAR

Telefon görüşmesine ilişkin internete düşen kayıtlarda Powell, 2023 yılında ekonomik durgunluk olasılığının çok yavaş büyüme ölçüsünde mümkün olduğunu söylüyor ve  faizin 2 ay süresince çeyrek puan kadar yükseltilmeye devam edeceğini belirtiyor.

CNN Türk’ün haberine göre, kısa süre önce Fed'in 2022 yılındaki hızlı faiz artışlarının ekonomiyi yavaşlamaya uğratacağını belirten Powell, bunun da ötesinde potansiyel bir durgunlukla sonuçlanabileceğini kaydetmişti.

Söz konusu internete düşen kayıtlara ilişkin, videonun doğru olmadığı görüşünü savunan bir Fed sözcüsü, " Söz konusu video  kaydı düzenlenmiş izlenimi veriyor” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamayı yapan sözcü, Powell’ın Ocak ayında kendisini yanlış şekilde Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak tanıtan bir kişiyle görüşme yaptığını ve bu görüşmenin dostça geçtiğini ifade ederek, “Ukrayna’nın yaşadığı zorlu zamanda bu ülkenin 0alkına destek  bağlamında görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede herhangi bir gizli ya da hassas bilgi konuşulmadı” açıklamasında bulundu.

Konunun güvenlik güçlerine yönlendirildiği de bildirildi.

 ŞAKA SİCİLLERİ KABARIK

Bloomberg News'te yer alan habere göre ise söz konusu şakayı yapanlar, daha önce de küresel çapta isimlere yaptıkları benzer telefon şakalarıyla gündeme gelmişti.

Fed Başkanı Powell’a telefon şakası yapan kişilerin Vladimir Kutznetsov ve Alexei Stolyarov adındaki iki Rus olduğu ve bu kişilerin daha önce de 2023 yılının başında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’a benzer bir şaka yaptığı kaydedeldi.

İkili, 2018 yılında ise dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın da aralarında yer aldığı dünya liderlerini başka sahte iddialarla  aldatmıştı.

İstanbul'da kentsel dönüşüme 3 günde 58 bin kişi başvurdu!

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!