Altın & Dolar

FED faizi artırdı dolar düştü! İşte son dakika dolar alış satış fiyatı...

Türkiye'de merakla takip edilen dolar kuru ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararından sonra hafifte olsa düşmeye başladı. Peki, Dolar/TL kuru alış-satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar...Genellikle ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararından sonra yükselişe geçen dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler gündemde yer alıyor

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri gündemde merakla takip ediyor. Genellikle ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararından sonra yükselişe geçen dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler gündemde yer alıyor. 

Dolar alış satış fiyatlarında son durum geçtiğimiz gün FED faiz kararının açıklanması sebebiyle sorgulanmaya başlandı. Fed'in temmuz toplantısında 25 baz puanlık artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. ABD Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan yükselti ve 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çekti. 

Peki, dolar ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL? İşte 27 Temmuz 2023 dolar ve euro alış - satış fiyatında son durum...

Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi ile birlikte Dolar gün geçtikçe rekor kırmaya devam ediyordu son geldiği seviyelerde 27 liraya dayanan dolar kuru bugün gerileme kaydetti.

Dolar bugün güne yüzde 0,06'lik düşüş ile 26,8904 TL'den başladı.

27 Temmuz Perşembe günü döviz bürolarına giderek dolar alım ve satımı yapmak isteyenler önceden bilgi sahibi olmak ve hesaplama yapmak isteyerek dolar fiyatları ne kadar, kaç TL? şeklindeki araştırmalarını sürdürüyor. 

DOLAR FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Güncel dolar alış ve satış fiyatları şöyle;

Dolar son kapanışını 26.907 liradan yaptı. 

Yeni günde ise Dolar/TL kuru alış 26.92 TL'den satış 26.94 TL'den işlem görüyor.

Öte yandan Karar'da yer alan detaylara göre, Türkiye'de dolar kurundaki artışlar uzman isimlerin dillerine dolandı. Ekonomiyi etkileyen döviz kurundaki dalgalanmalar ile beraber vatandaşlar kurun nasıl bir seyirde ilerleyeceğini merak ediyor. 

Araştırma konusu olan dolar kuruna ilişkin ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan açıklama geldi. Dolar kuruna yönelik rakamları paylaşan Demirtaş, yatırımcıya seslendi. 

Ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gyön veren uzman isim Özgür Demirtaş, dolar hakkında açıklamalar yaptı. Özgür Demirtaş, dolar kurundaki sakin yükselişte doğruluk payının olmadığına vurgu yaptı.

DOLARIN OLMASI GEREKEN SEVİYE

Demirtaş, bu etkinin ise yabancı yatırımcıları ülkeden uzaklaştıracağı konusunda uyarılar yaptı. Doların en düşük seviyesinin 25 lira olması gerektiğini kaydeden Özgür Demirtaş, açıklamalarında ihracatın rahatlaması gerektiğini savundu.

Asgari ücrete gelen zamdan sonra dolar kurunun 28 seviyelerinde yer alması gerektiğine dair değerlendirmelerini aktardı. Özgür Demirtaş dolar hakkında, "Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık.” dedi.

Bakan Göktaş'tan dar gelirlilere son dakika müjdesi: Vatandaşlık maaşı resmen geliyor! Hemen bakın!

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

Ok yaydan çıkacak altını olanlar beklesin! Güvenli liman rekor üstüne rekor kıracak: Altın kahini o tarihi işaret etti!