03 / 05 / 2024

Fed politika faizini değiştirmeyerek sabit bıraktı!

Fed politika faizini değiştirmeyerek sabit bıraktı!

ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği para politikası faiz oranlarını açıkladı. Fed, politika faiz oranlarını sabit tutarak yüzde 0-0.25 aralığında bıraktı.



Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) haziran ayında gerçekleştirdiği toplantıdan sonra beklentiler doğrultusunda  politika faizini değiştirmedi. Fed, para politikası faiz oranlarını oy birliği kararı ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı diğer taraftan enflasyon beklentisini yükseltti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Fed tarafından yapılan açıklamaya göre  2021 yılı mart ayı enflasyon beklentisini bir puan yükselterek  yüzde 3.4’e çıkarttığını belirtti. Öte yandan enflasyonda gerçekleşen yukarı yönlü baskıların 'geçici' olduğunu belirtti.

Yapılan açıklama doğrultusunda  ABD’nin 2021 yılına  ait gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) beklentisi de yüzde 6,5 seviyesinden yüzde 7 seviyesine çıkartılırken, işsizlik beklentisi  ise yüzde 4.5 seviyesinde sabit kaldı.

 Fed politika faizini değiştirmeyerek sabit bıraktı!

Faiz artışında ilk adımlar 2023’te gelebilir

FOMC tutanaklarına bakıldığında, herhangi bir  faiz artırımı  2023 yılında başlayabileceğine işaret edildi.

Komite daha önceki açıklamalarında mart ayında 2024 yılına kadar herhangi bir faiz artışının beklenmediğini ifade etmişti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına yönelik değerlendirmelerin de bulunduğu açıklamalarda, "Salgın, ABD ve dünya çapında muazzam insani ve ekonomik zorluklara neden oldu" denildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını süresince  aşılamanın hızlanması ile ekonomik ativitelenin ve istihdamın da güçlenmasinin sağlanacağı belirtildi. Salgın sürecinde ekonomik anlamda çok etkilenen bazı sektörlerin de toparlanma aşamasında olduğu belirtildi.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

Fed faiz oranını sabit tuttu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön