Ekonomi

FED sonrası dolarda beklentiler yükseldi: Dolar 20 lira olur mu?

Piyasaların büyük merakla beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını dün saat 21:00'da açıkladı. FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. Peki FED sonrası dolar ne oldu? Dolar yükselecek mi? İşte merak edilen soruların cevabı...2018 kasım ayından beri ilk kez FED faiz oranını 25 baz puan artırdı

Piyasaların merakla beklediği, FED faiz kararı dün saat 21:00 itibariyle açıklandı. 2018 kasım ayından beri ilk kez FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. FED sonrasında ise milyonların gözü döviz piyasasına çevrildi. Dolar kuru FED sonrası ne oldu? Dolar yükselecek mi? Dolar kuru kaç lira olacak?

FED SONRASI DOLAR NE OLDU?

Dün güne 14,74 seviyesinde başlayan dolar gün içerisinde yüzde 0,05 değer kaybederek 14,69 liraya kadar düştü. FED kararı sonrasında ise tekrar düşüş kaydeden dolar 14,65 liradan işlem gördü. FED  kararının sabahında yüzde 0,05 değer kaybederek güne 14,68 liradan başlayan doların şu dakikalarda alış fiyatı 14,73 lira, satış fiyatı ise 14,77  liradan işlem görüyor.

Milyonlarca vatandaşın FED sonrası dolar kurundaki beklentisi yükseldi. Doların 20 liraya kadar yükseleceğini düşünen yatırımcılar için İslam Memiş'ten açıklama geldi. İslam Memiş dolar kurundaki yükseliş ile ilgili şu açıklamaları yaptı...

DOLAR 20 LİRA OLUR MU? 

Memiş: ''FED kararı sonrası dolar tarafında bir problem yok. Piyasaların beklentisi karşılandığı için herhangi bir fiyatlama olmadı. FED aylar öncesinden piyasaya açıklamalar yapıyor bu güçle alakalı bir şey. Belirsizlik yok. FED'in faiz artırımı piyasalar tarafından satın alınmış olsa da şu anda sürpriz yok. Bence dolar tarafındaki beklentileri çok yukarıya çıkarmamak lazım. İçerde de Türkiye'nin kendi hikayesi var. Seçim sürecinde olan bir Türkiye var. Kur atakları istemeyen bir para politikası var karşımızda. Dolar kuru 15 liraya yaklaşınca bazı mecralarda dolar kuru 20 lira olacak beklentisine giren insanlar olduğunu gözlemledim. Bence bu konuda insanlar duyguları ile değil mantıkları ile hareket etmeliler. Çünkü yine üzülebilirler. Burada hükümetin kur ataklarına çok da müsade etmeyeceği bir politikası var. Ben dolar kurunda tekrar düşüş trendinin devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolar ve euro kurunda çok yüksek beklentileri varsa çok beklenti içine girmemek gerekiyor. '' dedi.

Petrolün varil fiyatı 100 doların üzerinde!

Uzman isimden açıklama geldi: Altın için rakam belli!

Euro FED sonrası değer kazandı! İşte 17 Mart 2022 euro kuru!

Dolarda FED rüzgarı! İşte 17 Mart 2022 dolar kuru!