29 / 04 / 2024

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.



ABD Merkez bankası (Fed) yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman, Fed’in fiyat istikrarını tam olarak sağlamak için faizleri daha da yükseltmek zorunda kalabileceğini söyledi. Bowman, "Enflasyon rakamlarının Fed'in %2'lik hedefine doğru bir yola girmesi için muhtemelen ilave faiz artışlarının yapılması gerekecek" ifadesini kullandı.

Cumartesi günü Colorado'da Kansas Bankacılar Birliği'nin düzenlediği bir etkinlikte konuşma yapan Bowman, Fed'in geçen ay ki toplantısında alınan faiz artırımı kararına destek verdiğini söyledi. O günden bu yana geçen sürede açıklanan veriler, fiyat artışında bir yavaşlama olduğuna işaret etse de Bowman, enflasyondaki düşüşün devam ettiğine dair daha fazla kanıt gerektiğine dikkat çekti.

TÜKETİCİ HARCAMALARI İZLENİYOR

Bowman, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: "Son dönemde enflasyonun düşmesi olumlu bir gelişmeydi. Ancak daha fazla faiz artışını ve faizin ne kadar süre kısıtlayıcı bir seviyede kalması gerektiğine bakarken, enflasyonun %2'lik hedefe doğru şekilde yürüdüğüne dair daha tutarlı kanıtlar görmek istiyorum. Ayrıca tüketici harcamalarında yavaşlama olduğunu görmek zorundayız. Ayrıca iş gücü piyasası koşullarının gevşediğine dair işaretleri de izliyor olacağım. Fed yetkilileri gelen verileri değerlendirecek elbette. Ancak enflasyondaki gelişmenin durması halinde gelecekte faizleri artırmaya istekli olmaları gerekli.”

Fed'in yılın geri kalan bölümünde üç toplantısı bulunuyor. Bir sonraki toplantı Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Fed yetkilisi Bowman dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

ABD TAHVİL PİYASASINDA REKOR!

ABD tahvil piyasası Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor seviyeye yükseldi. ABD hükümeti, genişleyen bütçe açığını kapatmak için borçlanmaya yönelirken, yatırımcılara 25 trilyon dolardan fazla borçlandı.

Cuma günü paylaşılan verilere göre, ödenmemiş Hazine bonoları, tahvilleri ve tahvillerin toplam miktarı Temmuz ayında yüzde 1 oranında artış gösterirken bu rakam 5,14 trilyon dolar seviyesine çıktı. ABD'nin mali durumu göz önüne alındığında bu rakamın artmaya da devam edeceği değerlendirilmesi yapılıyor. Haziran 2020'de bu büyüklük 20 trilyon doların altında seyrediyordu. Haziran 2018'de ise bu rakam daha da aşağıda ve 15 trilyon doların altındaydı. 2018'de vergi indirimlerini finanse etmek için borçlanmada keskin bir artış görüldü ve 2020'de pandemi önlemlerini finanse etmek için daha da yoğunlaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön