Ekonomi

FED yöneticisinden dikkat çeken faiz mesajı!

Fed Başkanı Christopher Waller, piyasa beklentileri doğrultusunda bir sonraki toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımını destekleyeceğini söyledi.

Fed Başkanı Christopher Waller, New York'ta düzenlediği bir etkinlikte, 1 Şubat toplantısının faiz artış hızını azaltabileceklerini söyledi.

Ancak Walker, enflasyona karşı zafer ilan etmek için henüz çok erken olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Verilere bakıldığında biraz türbülans yaşayacağız. Bu nedenle gelecek toplantıda 25 baz puanlık artıştan yanayım. Hedefimize ulaşmak için daha gidecek yolumuz var. Parasal sıkılaşmanın devam etmesini destekliyorum” 

Waller ayrıca ekonomi için yumuşak bir inişin mümkün olduğunu söyledi.

Bu arada Kansas City Fed Başkanı Esther George, Bloomberg ile yaptığı röportajda hizmet sektörüne atıfta bulunarak, Fed'in fiyat baskılarının hafifleyip hafiflemeyeceğini görmek için "sabırla" beklemesi gerektiğini ekledi.

Ay sonunda  görevini bırakmaya hazırlanan George, “Enflasyon hala hedefimizin oldukça üzerinde seyrediyor. Benim takip ettiğim alan hizmet sektörü ve oradaki enflasyonist baskıların devam edip etmediği. Doğru yolda olduğumuzu anlamak ve yüzde 2’lik hedefimize ulaşmak için sabırlı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON KONUSUNDA GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR İLERLEME GÖRDÜK"

Yellen, CNN televizyonuna verdiği röportajda, ekonomi ile ilgili analizlerde bulundu.

Ülkedeki yüksek enflasyona vurgu yapan Yellen, enflasyonla mücadelede kaydettikleri ilerlemenin kendisini cesaretlendirdiğini aktardı.

Yellen, "Bence ABD'de enflasyon konusunda gerçekten çok iyi bir ilerleme gördük." şeklinde konuştu.

Enflasyonun hane halkları için bir korku olmaya devam ettiğine vurgu yaparak Yellen, ancak enflasyonu yükselten tedarik zinciri darboğazlarının çözüldüğünü işaret etti.

Yellen, ABD Merkez Bankasının (Fed) bağımsız olduğunu ve politikaları konusunda yorum yapamayacağını belirterek, "Bence güçlü bir iş gücü piyasasını sürdürmek ve aynı zamanda enflasyonun düşmeye devam etmesini sağlamak için gerekli olduğunu düşündüklerini yapmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Çin'in dış ticaret ve uluslararası ekonomik ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Liu Hı ile bu hafta yaptıkları görüşmeyi de değerlendiren Yellen, dünyanın en önemli iki ekonomisinin iklim değişikliği de dahil olmak üzere küresel öneme sahip konularda işbirliği yapma sorumluluğu olduğunu kaydetti. Yellen, "Küresel zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışma konusundaki işbirliğimizi ve kararlılığımızı görüştük." dedi.

ABD’de 2. el konut satışları yerin dibine girdi! 2010 yılından beri böylesi görülmedi!
Selçuk Geçer'den doları olanlara sert uyarı! Bunu yapmayanlar kendini kızgın alevlere atacak!
Dolar 11 gün sonra şıp diye bu kadar olacak! Uzmanı resmen peş peşe açıkladı! Son dakika kırmızı kodlu uyarı geldi!